Hirvonen: Raději hokejový otec než sběratel leteckých mílí

iM2, 21. prosince 2014, 20:51 Google+

Fin Mikko Hirvonen řekl, že by chtěl znovu přijmout výzvu v podobě motorsportovních projektů, když se zmínil o rallycrossu nebo Dakaru. Volný čas si ale užívá: "Moje žena bude šokována."

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: M-Sport

Sdílejte článek

To, že piloti MS žijí s neustále sbalenými kufry, si asi po zadívání se na kalendář WRC dokážeme dobře představit. Takový život předního jezdce továrního týmu MS zná velmi dobře také Mikko Hirvonen. Fin, který letos svoji aktivní závodní kariéru po 13 sezonách ve WRC ukončil, teď přišel s velmi zajímavými čísly: Na nejrůznějších hotelových pokojích, v pronajatých autech, letadlech, letištích, v servisním parku a samozřejmě také na tratích rychlostních zkoušek strávil celkem osm let!

V rozhovoru pro server wrc.com se Mikko Hirvonen na svůj důchodu s úsměvem na rtech těší: "Moje žena bude šokovaná, až jí dojde, že budu doma každý den." Jeho nový život bude mít zcela jistě určité výhody a také se Mikko už těší na rodinný život. "Mohl jsem pokračovat, ale už bylo na čase," říká 34 letý závoďák. "Chci v životě dělat také další věci a trávit čas s mými syny. Teď se mohu každému z nich chodit dívat na jejich fotbalové nebo hokejové zápasy, to jsem předtím docela postrádal."

Hirvonen se také těší na to, že se už nebude muset připravovat na nejrůznější tiskové konference, testovací jízdy a také záčátek sezony. "Cítím se tak naplněný tím, že můj kalendář na leden je prostě volný. Mohu si volně dělat, co chci - to je tak cool." Na druhou stranu je Mikko rád, že mohl 13 let žít svůj sen. Rozhodnutí o konci kariéry prý těžké nebylo. "Nějakou dobu jsem nad tím uvažoval. Už v létě jsem lidem kolem sebe začal říkat, že to bude asi poslední sezona. Pak to začlo být silnější." 

Mikko teď bude delší dobu sedávat tak maximálně za volantem rodinného vanu. "Nechci kompletně přestat, ale nemám tušení, jestli budu jezdit rallycross, Dakar nebo co vlastně budu dělat," odhaluje možné budoucí projekty několikanásobný vicemistr světa. "Je toho hodně, co bych chtěl zkusit." 

To jeho dlouholetý navigátor, Jarmo Lehtinen, by chtěl zůstat ve WRC. "Musím to jednoduše respektovat," komentuje Jarmo rozhodnutí svého krajana. "Ale já mám nadále sílu cestovat a ještě bych rád několik let pokračoval." 


Mikko u svého závodního stroje letos v Polsku

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Raději hokejový otec než sběratel leteckých mílí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

GPD RallyDrive Kopřivnice

Rostislav Kovařčík plánuje vstup do rallysprintové série

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud