Loeb: Monte Carlo jsem si užil

iM2, 31. ledna 2015, 20:28 Google+

Sébastien Loeb při svém jednorázovém návratu do MS v rally opět ukázal svoji třídu. I přes smolný incident, při kterém poškodil kolo a který jej srazil pořadím dolů, ukázal světový rekordman velmi pěkné výkony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Světový rallyový rekordman se po roční pauze jednorázově vrátil do MS v rally a už od začátku ukazoval, že ze svého umění nic nezapomněl. Už na první páteční zkoušce se ujal vedení a v průběhu páteční etapy sváděl moc pěkný souboj se Sebem Ogierem. Dvojnásobný mistr světa ve službách Volkswagenu se do průběžného vedení dostal na RZ7 a následná RZ8 napínavý duel ukončila. 

Loeb trefil zídku a poškodil zadní levé kolo. Francouz nakonec v cíli bral osmé místo. Celkem ale Seb Loeb vystřihl pět nejrychlejších časů a rozšířil tak svoji rekordní sbírku na 905 nejrychlejších časů na měřených testech. Svoje celkové bodové konto rozšířil na také rekordních 1623 bodů. "Rally jsme si užili. Našli jsme správnou rychlost a DS3 WRC fungovala perfektně. Když jsme startovali do první RZ, tak to bylo, jako bychom Daniel [Elena] a já ani nikdy pryč nebyli," říká Sébastien Loeb.

"Měl jsem dobrý pocit a časy nás mile překvapily. První dvě etapy byly velmi náročné a díky naší 14. startovní pozici jsme museli útočit. Podmínky pro nás bohužel nebyly nijak výhodné a jedna chyba nás o vše připravila. To naši zábavu v autě ale nepokazilo. Měli jsme velmi dobré momenty. Pro Daniela a mě to byl skvělý zážitek," pokračuje Loeb.

Jeho výkony také ukázaly, že DS3 WRC je na technicky velmi podobné úrovi jako Polo R WRC. Pro Citroën byl start Loeba velmi důležitým měřítkem. "Za celý tým chci poděkovat Sébastienovi a Danielovi. Přijmuli výzvu a po 14 měsíční pauze od WRC ukázali, že ze svého talentu nic neztratili," říká šéf sportovní šéf Citroënu, Yves Matton. Další starty tohoto hvězdného dua ale zatím nejsou v plánu. V následujících týdnech se bude Loeb opět plně koncentrovat na svůj program ve WTCC s Citroënem. Sezona WTCC začíná 8. března v Argentině. 

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Monte Carlo jsem si užil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Lindholm, Sebastian

Jak komentuje konkurence vstup Toyoty do MS?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud