Neuville vyjasňuje svoji budoucnost: Není o čem se rozhodovat

iM2, 22. května 2015, 23:07 Google+

Poslední dobou se vyrojilo několik zpráv o tom, že by Thierry Neuville pro příští rok mohl změnit své působiště. Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, veřejně vyhlásil, že by Belgičana moc rád přivítal zpět ve svém týmu. K situaci se teď blíže vyjádřil také Neuville.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

O možné budoucnosti se teď mluvilo více než dost (více informací zde a zde). Dokonce samotný šéf M-Sportu veřejně přiznal, že by o služby jezdce, který v jeho týmu už jednu úspěšnou sezonu absolvoval (stal se vicemistrem světa), měl zájem. Veškeré spekulace teď ale poměrně jednoznačně ukončil sám Thierry.

"Nemám se opravdu o čem rozhodovat. Jsem vcelku spokojený s tím, čeho jsme za půl druhého roku dosáhli. I když něco nefungovalo tak, jak jsme chtěli, je nálada stále dobrá. Všichni se díváme dopředu na rok 2016, kdy konečně přijde nové auto. V roce 2016 budu ještě u Hyundai a do nového auta vkládám velké naděje - to pak samozřejmě musí být dobré," říká jednička týmu Huyndai, Thierry Neuville

"Opravdu byly některé těžké momenty, které nás stály něco z naší motivace. Ale teď vím: Auto přijde teprve v příštím roce a to bez nějakých větších diskusí. Letošní rok dojedeme do cíle, abychom získali co možná nejvíce zkušeností. Na jedné nebo dvou rallych půjdeme možná do o něco vyššího rizika, abychom vyjeli TOP výsledek. Příští rok se pak budeme zase koncentrovat na šampionát. Vždycky jsme říkali, že v roce 2016 chceme usilovat o šampionát - a myslím, že je to s Hyundai možné."


Thierry a celý tým Hyundai se už těší na příští rok a nový speciál (foto: 
Hyundai Motorsport/McKlein)

V jiném rozhovoru pak Neuville řekl: "Myslím, že jsem to zdůraznil dostatečně: Příští rok zcela jistě zůstávám u Hyundai. S týmem jsem teď dva roky a vyvíjeme společně něco. OK, trvá to o něco déle, než bylo zamýšleno, a bylo to také o něco těžší, ale budoucnost vypadá pro rok 2016 velkolepě. Přijde nové auto a my s ním máme velká očekávání."

Dodatečné vysvětlení k situaci podal také Malcolm Wilson: "Neměl bych být špatně pochopen, se svými dvěma jezdci jsem velmi spokojen. Ale když jde o budoucnost, sleduji každého." M-Sport by však potřeboval získat nějakého silného sponzora nebo začít se spoluprácí s nějakým výrobcem. K Neuvillovi Wilson ještě dodal: "Nikdy jsem se netajil tím, že pracoval skvěle. Kdybych měl mít rozpočet a podporu od nějakého výrobce, tak bych se snažil si ho znovu zavázat."

Vytisknout

Diskuze: Neuville vyjasňuje svoji budoucnost: Není o čem se rozhodovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Rally Sardegna: Startovní listina s Janem Kopeckým!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud