S Miroslavem Březíkem o Barum Rally

Tomáš Urban, 15. září 2008, 10:43 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Dnes přinášíme rozhovor s Miroslavem Březíkem. Nejen o Barum Rally si s ním nejen povídal redaktor ze spřáteleného serveru erally.cz Martin Zehnal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Minulý rok jsi na Barum Rally startoval ze Škodou Felicii Kit Car A5 a jednoznačně jsi vyhrál třídu a celkově jsi dojel na 27.místě. Jak na minulý ročník vzpomínáš?
Ano minulý ročník Barum Rally byl super. Auto fungovalo perfektně a z výsledkem jsem byl maximálně spokojen.

Co ty a Barumka, chováš k ní nějaký vztah?
Jasně je to domácí soutěž a krásná Rally. Mnoho  ročníků jsem prožíval barumku jako divák, několikrát jako mechanik u Jardy Holého a poslední dva ročníky jako jezdec .

Na městské super speciálce jsi bavil všechny diváky podél traťě velice atraktivními a rychlými průjezdy. Pověz nám těm, kteří jsme neměli možnost sledovat super speciálku jaké to tam bylo?
Superspeciálka  zrovna není to co mám na rally rád, ale samozřejmě i to k tomu patří. Já jsem na okruhu začal asi až moc opatrně, ale barumka je hodně dlouhá a udělat chybu hned na okruhu by byla asi hloupost . Co se týká okruhu, je nádherné mít kolem sebe takovou spoustu diváků.



Do čtvrté rychlostní zkoušky si ve třídě figuroval na krasném osmém místě a na Semetíně jsi zajel ve třídě třetí nejrychlejší čas. Jak ses cítil byl to na tebe velký nápor ?
Jak už jsem zmínil, hodně jsme ztratili na okruhu, ať už to bylo opatrnou jízdou, nebo tím že okruh moc neseděl našemu autu. V sobotu jsem byl rozhodnutý  bojovat od první RZ, ale trošičku mne zaskočila rána Romana. Pindulu jsem jel tedy z obrovský respektem. Na Rakové už to z mé strany bylo podstatně lepší, ale co jsem si nejvíce vychutnal, tak byl právě zmiňovaný Semetín. Hodně jsem se těšil na RZ Troják, ale letos pro nás byl osudný .


 

Před startem Barum Rally Zlín jsi říkal že pro tebe bude největší úspěch dojet do cíle, ale bohužel si po 5RZ odstoupil z technického důvodu. Co se tedy na Trojáku odehrálo ?
Troják byl pro nás osudný. Z loňska jsem věděl, že jsem schopen tady zajet dobrý čas a tak jsem byl asi i hodně přemotivován. Začalo to předčasným startem, už asi po 1 km RZ. jsem trefil pravým předním kolem nějaký zarostlý kmen a poškodil kolo. Musel jsem tedy hodně zvolnit. Bohužel to nebylo vše! V obci Držková nás úplně zastavila ne malá závada na motoru. Pravděpodobně upadly ojniční šrouby a motor se doslova roztrhl. Škody jsou tedy nemalé. Moc mne mrzí že jsme museli skončit, už kvůli sponzorům, mechanikům, kteří odvedli špičkovou práci a před barumkou doslova makali ve dne v noci.

Bohužel tedy pro tebe Barum Rally skončila odstoupením. Měl si pak aspoň čas se jít někam podívat na erzetu jako divák?
Samozřejmě, zůstali jsme se dívat na druhý průjezd Trojáku a v neděli jsem byl v servise a na poslední RZ. Můžu ale opravdu říct že se jelo hodně rychle a taky v neděli bylo vidět jak byla Barum Rally těžká, hodně prořídlé startovní pole hovořilo za vše.



Všude se hodně mluví o Romanu Krestovi a především o podaném výkonu co předvedl na Barum Rally . Jaký je tvůj osobní názor k této věci?
Je těžké se k této věci vyjadřovat. Tisíce lidí, tisíce názorů. Roman je profík a ten prostě musí jet naplno od prvního kilometru do posledního. Ten kdo někdy závodil, nebo závodí nemůže říct že to bylo zbytečné a podobně … Když by jsme se zeptali ostatních posádek včetně těch nejlepších, kolik takových situací měli, kdy to mohlo skončit úplně stejně, tak by jsme se asi všichni divili. Bohužel Roman měl tu smůlu.

Pavel Valoušek alias Valda si dojel pro krasné čtvrté místo absolutně a posunul laťku BF Goodrich Rallye Teamu o něco výše, co ty nato?

K tomu není co dodat ! Valda odvedl moc pěkný výkon .



Barumka je už nějaký ten den definitivně za námi. Pojďme trochu nahlédnout do budoucna. V "malém" mistráku MČR ve SprintRally máme ještě tři závody plus jeden volný. Pokusíš se na nějakém z nich zamíchat kartami ?
Nějaké plány ještě byly, ale tím co se nám stalo na Barumce se všechno změnilo. Je to pro nás velká rána v našem rozpočtu, takže se bojím že se letos už na tratě rychlostních zkoušek nedostaneme.



Chtěl bys určitě někomu poděkovat.
Chtěl bych závěrem poděkovat všem co se podíleli na tom abychom mohli Barum Rally odstartovat, mechanikům za jejich usilovnou přípravu , sponzorům , firmě TROB , ENERGIT a dalším, bez kterých by to opravdu nešlo. Taky bych chtěl poděkovat všem fanouškům a divákům za bezvadnou atmosféru…

Opravdu je veliká škoda, že vůz nevydržel Barumku, protože si opět dokazoval co vše jde dokázat za volantem postarší Škody Felicie Kit Car. Jménem všech fanoušků bych ti chtěl popřát hodně štěstí a co nejvíc dojetých rally.

www.mirabrezik.cz
Text: Martin Zehnal / erally.cz
Foto: Roman Turovský /erally.cz a Tomáš Urban/Rallyzone.cz
Vytisknout

Diskuze: S Miroslavem Březíkem o Barum Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz - Mazur, Przemyslav

Gregorz Grzyb hviezdou Tatier

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud