Ogier: Polo pro mě bylo v Mexiku fantastické

iM2, 12. března 2014, 15:59 Google+

Sébastien Ogier po víkendovém vítězství na Rally Mexiko děkuje svému týmu za perfektně připravené auto.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jezdec týmu Volkswagen vyhrál o víkendu Rally Mexiko poměrně dominantním způsobem. Úřadující mistr světa zajel nejrychlejší čas na 14 z 22 RZ a zajistil si tak svoje již 18. vítězství ve WRC. Na tiskové konferenci po soutěži děkoval svému týmu a prozradil také, že i on měl jeden horký moment během soutěže. Dodal navíc, že na závěrečné Power Stage nechtěl nic riskovat. 

Gratulace Sébastiene, vaše 2. vítězství zde v Mexiku a celkově už 18. ve WRC. Vaším jediným cílem zde bylo vyhrát, jak jste teď tedy spokojen? 
Sébastien Ogier: Je to samozřejmě velice uspokojivé. Ve čtvrtek jsem vám na tiskové konferenci řekl, že mým cílem je vyhrát tuto rally. To se nám podařilo, za což jsem hodně rád. Je pro mě důležité pogratulovat celému týmu.

Polo pro mě bylo fantastické. Nic se nepokazilo, neměli jsme žádné problémy, byli jsme silní a rychlí. Velký dík patří všem. S Julienem [Ingrassiou] jsme si soutěž dobře rozvrhli a brzy převzali vedení. Na trati jsme byli jako druzí a pak jsme soutěž už kontrolovali. Jari-Matti [Latvala] také odvedl dobrou práci a na konci je double pro VW a 18. vítězství pro mě. 

V Mexiku se Seb Ogier vyvaroval jakýchkoliv problémů

Byl to těžký víkend, ale vy jste předvedl takřka perfektní výkon. Díky nejrychlejšímu času na poslední RZ jste už získal 250 mistrovských bodů ve WRC.
SO: Nebylo to tak jednoduché. Byl tam jeden moment, ve kterém to bylo těžké a opravdu kluzké. Nebyla to moje chyba, ale v sobotu večer ležely nějaké kameny ve stopě. Byl jsem na limitu a málem jsem vypadl, nárazu jsem se už ale nestačil vyhnout. To se zde ale stává běžně. Nevzpomínám si na žádnou Rally Mexiko, která by byla bez kamenů na cestě.

Z Power Stage si také odvážíte maximální bodový příděl a před Portugalskem teď vedete šampionát. V sobotu večer jste navnadil Jariho-Mattiho Latvalu, když jste řekl, že nechcete vyhrát žádné body [na Power Stage], protože byste musel v Portugalsku čistit trať. Nevěřil vám a měl pravdu. Byl to od začátku váš plán, získat co možná nejvíce bodů?
SO: Opravdu jsem nad tím přemýšlel. Jsem chytrý a chci využít každé situace. Chtěl jsem tedy využít i této možnosti. Myslel jsem si, že by v Portugalsku mohlo pršet a pak by bylo výhodou otevírat zkoušky. Pak jsem ale dospěl k názoru, že by bylo hloupé zde nechat tři body. Přemýšlel jsem o tom. Nemám ale žádný strach z toho jet jako první a chci to v Portugalsku dokázat.

Vytisknout

Diskuze: Ogier: Polo pro mě bylo v Mexiku fantastické

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Garcia Ojeda, Enrique

Uvažuje Peugeot o návratu na Dakar s Peterhanselem, Sainzem a de Villiersem?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud