Ogier po vyrovnání počtu vítězství McRae: Znamená to pro mě hodně

iM2, 31. ledna 2015, 22:27 Google+

Svým 25. vítězstvím vyrovnal Sébastien Ogier minulý víkend v této statistice Colina McRae. Francouovi se líbil duel s Loebem, ale opět zkritizoval pro něj nevýhodné pravidlo o startovním pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sezona 2015 začala pro úřadujícího mistra světa, Sébastiena Ogiera, tak, jak ta loňská skončila - vítězstvím. Monacký triumf byl navíc pro Francouze jubilejním. Ve WRC se totiž postavil na nejvyšší stupínek už po 25. a vyrovnal tak v této statistice počin legendárního Colina McRae. Na tiskové konferenci po soutěži Ogier řekl, že to pro něj hodně znamená.

Kromě toho se řeč stočila také na výkon Sébastiena Loeba, jehož výkony Ogiera nepřekvapily, vždyť je předpovídal už před soutěží. Ogier však nezapomněl opět vyjádřit svoji nevůli s pravidlem o startovním pořadí.

Otázka: Sébastiene, blahopřejeme k 25. vítězství. Vyrovnal jste tak počet vítězství s Colinem McRaem. Monte je vždy výzvou, ale jak těžké to bylo tentokrát?
Sébastien Ogier: Bylo to zvláštní z mnoha důvodů. Vyrovnat vítězství Colina McRae pro mě znamená hodně. Pro mnoho rally jezdců je idolem a také pro mnoho dětí, které pořád ještě hrají na PlayStationu. Kromě toho pro mě znamená hodně, že rok začal vítězstvím, to se mi líbí nejvíce. Loňský rok skončil vítězstvím a nová sezona začíná dalším. To je jednoduše perfektní! Byla to těžká rally a obrovská výzva, ale o to je uspokojení větší.

O: Bylo to nejtěžší Monte, které jste kdy jel?
SO: V minulých letech byla některá Monte opravdu těžká. Vzpomínám na roky 2006 nebo 2007 a 2008, kdy jsem přihlížel a byla to spíše asfaltová rally. Od té doby, co se od roku 2009 účastním, byla tato rally vlastně neustále těžší. Ale přesně to má každý rád. Až v autě si člověk uvědomí, jaké to je, ho [Monte] jet. Když třeba musíme jet na slickách na sněhu, ale bylo to ještě i těžší. Je to každopádně jedna z nejtěžších rally a vše ostatní je jednodušší.

O: Na začátku jste svedl skvělý boj s Loebem a ještě před jeho výpadkem převzal vedení. Byl jste jeho tempem při návratu k rally překvapen?
SO: Vzpomínáte si, co jsem před rally řekl? Řekl jsem, že si jsem jistý, že tady Loeb bude na bodech a přesně to se stalo. To ale neznamená, že je to normální. Není to normální, ale to je Loeb! Hned na začátku do rally překvapivě odstartoval a my museli reagovat. Začali jsme v klidném rytmu, ale docela dost jsme tak ztratíli. Tam nebyly podmínky zrovna dobré, ale my byli chytří a počkali si, až se zlepší. 

Jen lituji toho, že jsme kvůli rozdílným startovním pozicím nemohli soupeřit přímo proti sobě. Přesně to jsem vloni říkal a proto budu proti tomuto pravidlu bojovat. Byl to už první příklad toho, jak se díky tomu dá zabránit těsným soubojům mezi dvěma jezdci. S mými týmovými kolegy to bude to samé a je to škoda, protože je tu tolik skvělých soubojů. Jsou nějaká řešení, jak to zlepšit. Ale je to jen okrajové téma, o kterém už nechci tolik mluvit.

I tak bylo hezké, že tu byl [Loeb]. Když tu je, tak člověk ví, že ze sebe musí dát vše. Bylo to opravdu vzrušující. Před rally jsem říkal, že by se nemělo zapomínat na ostatní jezdce. Nakonec jsem byl ale já a Seb o něco rychlejší a všem ostatním jsme ujeli. On pak udělal malou chybu, což změnilo můj závod. Závod jsem musel vést, což bylo ještě těžší, mně to ale nevadilo. Bez mezičasů je to ještě těžší. V sobotu jsem měl špatný rytmus, ale to je část učícího se procesu a během sezony se to ještě stane několikrát.

Vytisknout

Diskuze: Ogier po vyrovnání počtu vítězství McRae: Znamená to pro mě hodně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb: Monte Carlo jsem si užil

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud