Ogier se pod tlakem v Mexiku necítil, spíše vytvářel tlak na ostatní on

iM2, 12. března 2015, 22:05 Google+

Sébastien Ogier má po pouhých třech závodech letošní sezony už poměrně pěkný náskok na čele tabulky jezdců. Nakonec, není se čemu divit, vždyť vyhrál tři závody v řadě. Francouz tak má moc pěknou výchozí pozici.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Tři vítězství z prvních třech soutěží a v průběžném pořadí náskok už 34 bodů. Letos se Sébastienu Ogierovi ve WRC ještě nedokázal nikdo postavit. Zatímco konkurence chybuje, tak Francouz předvádí jeden bezchybný výkon za druhým a už zkraje sezony rázně vykročil za ziskem svého třetího titulu v řadě. Samozřejmě, rozhodnuto ještě není o ničem a v dlouhém průběhu sezony se toho může stát ještě hodně. Co řekl Sébastien Ogier na pozávodní tiskovce v Mexiku?

Otázka: Sebastiene, viděli jsme o tomto víkendu od vás neuvěřitelné představení a úžasné vítězství zde v Mexiku. Určitě jste neočekával, že vyhrajete všechny tři úvodní rally sezony, nebo?
Sébastien Ogier: Na popsání tohoto víkendu mi chybí slova. Vypadalo to hůř, než to nakonec bylo. Už od začátku to vypadalo hodně obtížně, startovat na jedné z nejtěžších rally sezony jako první. Vše šlo ale perfektně. Náš výběr gum byl dobrý a ve správný moment jsme měli také trochu štěstí. Julien a já jsme tvrdě tlačili, neudělali žádnou chybu a byli naší pozicí v pátek překvapení. Tehdy jsme zjistili, že budeme moci bojovat o vítězství.

O: Necítili jste vůbec žádný tlak?
SO: Nebyl jsem pod žádným tlakem. OK, sice jsem musel jako první na trať, ale měl jsem na kontě už body z prvních dvou rally. Díky tomu ten tlak nespočíval na mých ramenou. Pracoval jsem tvrději než kdy jindy, dokonce i v testech, kdy šlo o najití správného nastavení. Auto za kluzkých podmínek fungovalo lépe než kdy předtím.

O: Co pro vás Rally Mexiko znamená? 
SO: Mám jí hodně rád. Začala tam před několika lety vítězstvím v juniorské kategorii moje kariéra ve WRC. Vždy se sem rád vracím. Cesty mi sedí, mohl jsem kontrolovat tempo a vyjet si slušný náskok. Teď by to nemělo vyznít arogantně, ale nemusel jsem tentokrát ani tak tvrdě bojovat. Tyto cesty jsou pro mě jako dělané.

O: A pak jste ještě vyhrál Power Stage!
SO: Tuto zkoušku mám obzvláště rád. Neměli bychom ale zapomínat, že jsou odjety teprve tři ze třinácti soutěží. Nesmíme odpočívat! Cesta je ještě dlouhá a je tu ještě hodně práce. Teď bude následovat pět šotolinových soutěží v řadě. To může být výhodnou, ale tak jako o tomto víkendu to nemusí vždy jít. Může se toho ještě hodně stát a také že se stane. Po třech soutěžích jsme ve skvělé pozici, ještě je před námi dlouhá cesta. 

Vytisknout

Diskuze: Ogier se pod tlakem v Mexiku necítil, spíše vytvářel tlak na ostatní on

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Lappi, Esapekka - Ferm, Janne

Premiéra Škody Fabia R5 se přibližuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud