Dvě vteřiny od stupňů vítězů

Radka Matthey, 29. června 2012, 11:31 Google+

Výborné časy, vyrovnané výkony, obrovské odhodlání..., na získání cenného kovu to sice nestačilo, přesto posádka Pavel Valoušek a Lukáš Kostka na uplynulé Rally Hustopeče dokázala, že patří mezi českou rallyovou elitu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na osmé Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče čekala Peugeot Delimax Total Team konkurence v plné sestavě. Do Hustopečí se o uplynulém víkendu sjela celá česká rallyová špička. Posádka Pavel Valoušek a Lukáš Kostka s vozem Peugeot 207 S2000 se s ní utkali s nejvyšším nasazením. V prvních erzetách se Peugeot se startovním číslem 6 umisťoval na 5. a 6. příčkách, od poloviny závodu ovšem začaly přibývat druhé a třetí nejlepší časy. Posádka Pavel Valoušek – Lukáš Kostka urputně bojovala o celkovou třetí pozici. Ta jim nakonec o dvě vteřiny utekla a Peugeot Delimax Total Team se musel spokojit se čtvrtým místem, nicméně přesto vládne v týmu všeobecná spokojenost.

„Po dlouhé době mám ze svého výkonu opravdu dobrý pocit,“ prohlásil pilot Pavel Valoušek a dodává: „Boj byl tvrdý až do konce. Zrychlovali jsme s každou RZ a byli jsme opravdu velice blízko od stupňů vítězů. Na Bohemce v našem úsilí bojovat určitě nepolevíme. Naopak, doufám, že ještě přitvrdíme.“



Podobně se k Rally Hustopeče vyjadřuje i spolujezdec Lukáš Kostka: „Myslím, že jsme měli na víc než na „bramborovou medaili“, přesto to vidím spíš dobře. Udělali jsme velký pokrok s autem i jako tým.

Spokojení jsou i partneři projektu – společnosti Peugeot ČR a Delimax, dodavatel pneumatik Michelin ČR i maďarská stáj Tagai Racing Technology, která přivezla vůz Peugeot 207 S2000 a postarala o technickou podporu. „Naše účast v Hustopečích dokázala, že jsme se vydali správným směrem z hlediska fungování týmu i technické spolupráce. Pavel a Lukáš jsou už dokonale sehraní a vůz jim maximálně vyhovuje. Určitě máme důvod k optimismu. Na Bohemia Rallye za necelé tři týdny si to znovu ověříme.“ dodává generální ředitel společnosti Delimax, Jan Vrba.

Foto: Rallyzone.cz/Tomáš Brázdil

Vytisknout

Diskuze: Dvě vteřiny od stupňů vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally hustopeče

Chyba v závěru Rally Hustopeče stála Semeráda „bednu“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud