Přípravy letošní Rallye Český Krumlov vrcholí

Josef Janoušek, 13. února 2009, 20:28 Google+

Český Krumlov - Sedmatřicátý ročník populární českokrumlovské rallye už pomalu klepe na dveře. Pořadatelé v těchto dnech finišují s konečnou podobou trati a na odbornou konzultaci soutěžních úseků si pozvali také zástupce jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peták, Josef

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V loňském roce vzniklá Asociace jezdců rally začala hned od počátku úzce spolupracovat s řídícím orgánem českých soutěží – Federací automobilového sportu. Ta nově ve sportovních řádech požaduje po všech organizátorech, aby se na celkové koncepci soutěže podíleli právě samotní jezdci. Ve středu proto navštívili Český Krumlov dva vyslanci asociace – jeden z našich nejzkušenějších jezdců Josef Peták a také Lukáš Pondělíček, jenž zastupoval piloty vozů s jednou poháněnou nápravou.

"S oběma soutěžáky jsem projel celou trať a společně jsme konzultovali jejich připomínky. Na všech bezpečnostních opatřeních jsme se shodli a na několika místech jsme naplánovali umělé zpomalovací retardéry,“ řekl bývalý závodník a v současné době zástupce ředitele a vedoucí trati českokrumlovské rallye Jindřich Kunc. 

Plánovaná trasa závodu jezdce samotné nadchla. "Tradičně se do Krumlova těším. Letos to bude vzhledem k náročnosti a délce jednotlivých rychlostních zkoušek velmi těžká soutěž. Velkou roli bude hrát počasí. Pořadatelům přeji, aby se jim rallye vydařila, neboť přípravám věnovali obrovskou péči a úsilí,“ konstatoval příbramský Josef Peták, který vyrazí na trať s Peugeotem 207 Super 2000 jako jeden z prvních.

Start v Českém Krumlově má v plánu také litoměřický pilot Lukáš Pondělíček. "Vloni jsme tady poprvé jeli s Citroënem C2 R2. Až výletem mimo trať na slavkovské rychlostní zkoušce jsme přišli o čtvrté místo ve třídě. Bude to moc pěkný závod, chtěl bych ho dokončit,“ přeje si Pondělíček.

Třicátá sedmá Rallye Český Krumlov 2009 se uskuteční ve dnech 22. a 23. května. Na soutěžní posádky bude na Českokrumlovsku a Českobudějovicku čekat dvanáct rychlostních zkoušek.

Krátké video z plánování umělého zpomalovacího retardéru na rychlostní zkoušce Přídolí naleznete zde.

 

Vytisknout

Diskuze: Přípravy letošní Rallye Český Krumlov vrcholí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Sandell, Patrik

Rally Norway: Sandell bezpečně udržuje vedení

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud