Piloti ze Zlínska se chtějí na valašce prosadit

Josef Janoušek, 23. března 2009, 11:43 Google+

Osmadvacátý ročník Cetelem Valašské rally bude pro řadu regionálních jezdců příležitostí vstoupit do bojů v českém šampionátu doslova na domácích tratích. Souboje na cestách kolem Valašského Meziříčí se po roce zúčastní i trojice Jaroslav Orsák, Jaromír Tarabus a Jan Jelínek. Všichni tři jezdci jsou držiteli národní licence ASN a v silné konkurenci se hodlají prosadit. Orsák a Jelínek se poperou o první letošní body do národního šampionátu s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, Tarabus bude bojovat v kategorii Super 2000 s Fiatem Grande Punto.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Orsák, Jaroslav - Vajík, Karel

Orsák, Jaroslav - Vajík, Karel | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Valašskokloboucký Jaroslav Orsák má na Cetelem Valašské rally na co navazovat. V loňském roce obsadil v celkové klasifikaci páté místo a rád by na tento výsledek navázal i letos. "Pátá příčka nás před rokem příjemně překvapila," vracel se pilot k loňské rally. "Rádi bychom toto umístění zopakovali, ale v konkurenci, která se na startu sejde, to nebude jednoduché." Se spolujezdcem Karlem Vajíkem se nebojí ani náhlého ochlazení a případného sněhu na rychlostních zkouškách. "Počítáme se vším. Zimní gumy budeme mít připraveny."

Mezi produkčními vozy se bude rvát o dobrý výsledek také zlínská posádka Jan Jelínek, Miroslav Kotěna. "Přes zimu jsme hodně zapracovali na autě. Myslím, že jsme skvěle připraveni. Netroufnu si odhadovat, na jakou pozici bychom mohli dosáhnout, ale pokud bychom skončili do desátého místa, byl by to úspěch. Případný návrat zimy na tratě by nám ani moc nevadil. Jestli má ale ještě napadnout sníh, tak ať je po celé trati," přál si Jan Jelínek. Po stejném umístění jako na Valašsku touží také v absolutní klasifikaci v národním šampionátu. "Letos bude mít mistrovství republiky vynikající úroveň. Věřím, že budeme s těmi nejlepšími držet krok. Být celkově do desátého místa snad není nereálný cíl."

Ještě vyšší cíle v nastávající domácí sezoně má Jaromír Tarabus. S vozem Fiat Grande Punto S 2000 hodlá útočit na nejlepší pětku v absolutním pořadí. Kromě českého šampionátu se se spolujezdcem Danielem Trunkátem vydá také do zahraničí. Letos už odjeli Norskou rally a během roku je čekají ještě dvě soutěže mistrovství světa – v Portugalsku a ve Walesu. "Rally v Norsku byl pro nás nezapomenutelný zážitek," podotkl na adresu závodu, který se jel na zasněžených cestách na severu Evropy Jaromír Tarabus. "Teď to může vypadat, že jsme oproti jiným posádkám ve výhodě, protože jsme už letos absolvovali jeden závod, ale není to tak. V Norsku se jelo na sněhu, případně na šotolině, na valašce pojedeme na asfaltu. Bude to úplně něco jiného a musíme se s tím vyrovnat. Jen doufám, že nebude sněžit. Na zimní podmínky nejsme připraveni. Byl by to pro nás boj o přežití."


Ve Zlíně 20. března 2009                                                      Drahomír KVASNIČKA
                                                                                                 tiskové středisko
                                                                                            Cetelem Valašská rally

Vytisknout

Diskuze: Piloti ze Zlínska se chtějí na valašce prosadit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

Rallye chceme dostat do mistrovství Evropy!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud