Projekt předjezdců AJR realitou

Josef Janoušek, 5. května 2009, 19:50 Google+

Po jednání VV FAS AČR a následných komisí Svazu rallye a nabídky Asociace jezdců rallye byl úspěšně uveden v realitu projekt předjezdců nominovaných AJR, kteří by se letos měli objevit na všech podnicích MMČR i MČR. Na Mogul Šumava Rallye tuto úlohu obstarala posádka Jiřího Volfa a jeho spolujezdce stejného jména, na prvním rallysprintu v sezóně v Lužických Horách se tohoto úkolu ujali Vojtěch Štajf a Tomáš Singer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dlouhý, Aleš - Martásek, David

Dlouhý, Aleš - Martásek, David | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Na obou soutěžích se předjezdecké posádky zúčastnily jednání sportovních komisařů před samotnou soutěží a diskuzí na dispečinku soutěže si ujasnily svoje úkoly. Na vozidla byl instalován maják s mluvícím zařízením, na vozidlo použité v Lužických horách již byly umístěny standardizované magnetické vizuály Asociace jezdců, které budou na všech soutěžích identifikovat vozidlo předjezdců AJR.
 
Jak na Rallye Šumava, tak v Hrádku nad Nisou se ukázala činnost posádek AJR jako opodstatněná, díky neustálému spojení s dispečinkem soutěže posádky informovaly o dění na trati 15 minut před průjezdem prvního soutěžního vozidla. Velmi dobře s vozidlem s posádkou AJR spolupracoval Štěpán Vojtěch, který pilotoval rychlejší druhý vůz předjezdce. Také jsme se zástupci AJR měli možnost přesvědčit, že dispečink fungoval dobře a všechny problémy se snažil řešit rychle a efektivně. Autorita jezdců je mnohdy potřebná pro upozornění neukázněných diváků, často posádka AJR musela i na trati zastavit a vyžádat si spolupráci traťového komisaře. Kromě toho na Šumavě upozornila posádka AJR na vyteklý olej na trati jedné z RZ, na Rallye Lužické hory zase měli předjezdci připomínku k činnosti některých časoměřičů. Celkově je třeba říci, že Asociace jezdců rallye považuje tento projekt za příklad konkrétní činnosti, zlepšující nejen úroveň bezpečnosti českých rallye, ale také vzájemnou spolupráci mezi jezdci a pořadateli.

Vytisknout

Diskuze: Projekt předjezdců AJR realitou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Wilson, Malcolm

O Ford Fiesta je velký zájem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud