Martin Semerád má před sebou start na Rally Sardinie.

Josef Janoušek, 19. května 2009, 10:43 Google+

Martina Semeráda čeká druhý světový start v barvách Pirelli Star Driver Teamu.Středomořský ostrov Sardinie patřící k Itálii se stane dějištěm druhého startu Martina Semeráda a Bohuslava Ceplechy v týmu nadějných mladých jezdců nesoucím název Pirelli Star Driver Team. Pro mladého jezdce z Prahy, který během rally oslaví své devatenácté narozeniny, je to ale již čtvrtý start v Mistrovství světa produkčních vozů v sezoně 2009, kdy se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou absolvoval Norskou, Kyperskou a nakonec Portugalskou Rally, ze které přivezl premiérový světový bod do hodnocení jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin

Semerád, Martin | foto: Sherlog Racing Team

Sdílejte článek

Šotolinové tratě ostrova Sardinie patří k těm techničtějším v seriálu Mistrovství světa a Martin by zde rád zužitkoval zkušenosti, které se mu v předchozích soutěžích seriálu PWRC podařilo nasbírat. "Sardinie je již naší třetí šotolinovou soutěží ve světě a jízda na tomto povrchu mě opravdu velmi baví. Těším se na rychlostní zkoušky na ostrově a sám jsem zvědavý, co nás zde čeká. I když na Sardinii jezdí každý rok velké množství českých fanoušků rally, tak já jsem zde poprvé, a moc velkou představu o charakteru tratě nemám. Včera jsme se byli podívat na oficiálním testu před soutěží. Z toho si ale velký obrázek o soutěži neuděláte. Chceme tady jet samozřejmě opět rychle, ale přitom si dobře uvědomuji naší nedobrou bilanci dojetých etap, a proto se budeme od začátku soustředit hlavně na spolehlivost. Povrch rychlostních zkoušek bude pravděpodobně místy dost rozbitý a bude proto hodně záležet na zvoleném tempu. Pro nás tedy na Sardinii bude jednoznačnou prioritou dojet do cíle soutěže, vyvarovat se zbytečných chyb a pokud možno nespoléhat na sytém Superrally," prozrazuje taktiku Martin Semerád.

Jak již bylo řečeno, tak na ostrov Sardinie míří každoročně stovky českých fanoušků, kteří zde dokáží vytvořit atmosféru jako na domácí soutěži. Atraktivní šotolinová trať nabízí dokonalý mix úzkých, technických i rychlých úseků s množstvím skoků a brodů. A jak dokáže na náročné trati rychlostní zkoušky vnímat diváky Martin Semerád? "Samozřejmě se při jízdě snažím zcela soustředit na trať a na rozpis, který mi Bohouš čte. Diváky kolem trati ale určitě vnímám a když vidím někde českou vlajku, tak mě to potěší a to místo si pak dobře pamatuji. Podpora českých fanoušků, kteří jezdí na soutěže Mistrovství světa, je pro nás hodně důležitá a já po té krátké zkušenosti, kterou s MS mám, můžu říci, že české vlajky jsou vidět úplně všude. Všechny fanoušky rally, kteří jedou tak daleko na rally do světa, obdivuji a jejich fandění oceňuji."

Techniku v podobě soutěžních vozů Mitsubishi Lancer EVO X pro Pirelli Stars připravuje zkušený tým Ralliart Italy a předcházející Portugalská Rally byla premiérou pěti žlutých Mitsubishi. "Hned v cíli portugalské rally jsme měli s vedením týmu brífink, kde jsme rozebírali uplynulou soutěž a my předávali naše zkušenosti s vozem. Od týmu jsme v mezidobí před Rally Sardinia dostávali průběžně informace o změnách, které se dělaly po zkušenostech z Portugalska a na naše přání. Už se na další svezení s evo desítkou těším," říká Martin Semerád. 

Italská Rally Sardinie odstartuje v pátek 22. května a na soutěžní posádky čekají tři náročné etapy šotolinových rychlostních zkoušek. Centrum soutěže je umístěné v přístavním městě Olbia, kam se posádky budou vracet do servisního zázemí. Slavnostní start i cíl soutěže je již tradičně umístněn v mondénním  přímořském letovisku Porto Cervo, kde má své letní sídlo mnoho světových hvězd ze světa show businessu, které lákají krásy ostrova Sardinie.

Vytisknout

Diskuze: Martin Semerád má před sebou start na Rally Sardinie.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

Obhájce prvenství nedá v Hustopečích kůži lacino

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud