Kresta s Grossem vévodí Agrotec Mogul rally Hustopeče

Josef Janoušek, 13. června 2009, 09:58 Google+

Posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross zvládla nejlépe nástrahy náročné úvodní etapy hustopečské soutěže, v níž účastníky trápily déšť, bláto na trati i tma. Druhá příčka patří podle očekávání Pechovi s Uhlem, kteří za sebou drží plejádu dalších lancerů v rukou Jaroslava Orsáka a Pavla Valouška.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman

Kresta, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Během čtyř rychlostních zkoušek druhé sekce vedoucí Kresta svůj náskok zvýraznil a mírně se odpoutal od nejbližšího pronásledovatele Václava Pecha. Lídr šampionátu zajel dva nejrychlejší časy, ale pokaždé byl rychlejší než jeho největší soupeř. Zbylé dvě rychlostní zkoušky ovládl Pavel Valoušek, který se rychlými časy začal přibližovat třetímu Orsákovi. Po úvodní etapě je dělí pouhých 10 vteřin, což slibuje zajímavé pokračování pro sobotní část soutěže.

Do druhé desítky se po výletu mimo trať na RZ7 propadl Jan Jelínek. Po havárii Tomáše Kurky v RZ8 byla zkouška pro zbytek startovního pole zrušena. Petr Hozák doplatit na pozdní příjezd do časové kontroly, za což byl penalizován a propadl se až na osmé místo. Mezi dvoukolkami si drží vedoucí příčku Jan Šlehofer. Druhá příčka patří polskému jezdci Lukaszi Habajovi, třetí je Josef Čermák, jenž zároveň opanuje klasifikaci třídy N3. 

Ohlasy v cíli prvního etapy:

Roman Kresta: "Závěr byl celkem v pohodě. Pro nikoho už to nebyla žádná neznámá, každý zvolil správné obutí. Přesto byla trať hodně zrádná, bylo na ní hodně bláta. A to se dá očekávat i ve druhé etapě. Na otevřených místech to může být vyfoukané, ale všude pod stromy mokro jen tak brzy nevyschne. Ale viditelnost bude hrát v náš prospěch."

Václav Pech "Noční sekce byla těžší než ta úvodní. Naštěstí jsme neudělali žádnou chybu, auto je celé. Uvidíme, jaké pneumatiky ráno zvolíme, ale zřejmě se nadále pojede na mokrých. Bude těžké odhadnout, jak to na tratích bude vypadat. Hlavním cílem bude hlídat Jarka Orsáka a Pavla Valouška. Ale samozřejmě důležité bude neudělat žádnou chybu."

Jaroslav Orsák "S prvním dnem jsme spokojeni, ale soutěž bude ještě dlouhá a náročná. Bude těžké držet za sebou Pavla. Hlavně doufám, že se pojede více na suchu."

Vytisknout

Diskuze: Kresta s Grossem vévodí Agrotec Mogul rally Hustopeče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Fin Hirvonen vyhrál první etapu Akropolis rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud