Seznam.cz Rally Team na Valašsku na bodech

Josef Janoušek, 4. listopadu 2009, 14:46 Google+

Na poslední rallysprint do Vsetína vyslal Seznam.cz Rally Team opět jen jednu posádku. Sláva Ducháček s Romanem Peškem získali body za sedmé místo a celkově skončili jedenáctí. Navíc dva ze tří celkových medailistů během sezony startovali v barvách Seznam.cz Rally Teamu a tak bylo v cíli hned několik důvodů k radosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ducháček, Sláva

Ducháček, Sláva | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Poslední roky pronásledovalo vsetínský sprint nepříznivé počasí. Letos první nástup zimy odnesla Rally Bohemia, ale i na Vsetínsku zůstaly zbytky sněhu v těsné blízkosti rychlostních zkoušek. Samotná trať již byla bez sněhu. Klouzalo to ale stejně, protože na trať se velmi rychle vytahaly nečistoty z rozmáčených krajnic. Sláva Ducháček, jediný reprezentant Seznam.cz Rally Teamu podporovaného partnery NejlevnejsiPneu.cz, Otomoto.cz a Tuning-Centrum.cz, opět změnil spolujezdce. Tentokrát na horké sedadlo usedl domácí copilot Roman Pešek.

"Původně jsme Vsetín neměli v plánu a tak se Petr Dufek domluvil na startu s Milanem Liškou. Když nám manažer oznámil, že přece jen pojedeme, neměl jsem to srdce připravit Milana na poslední chvíli o mitfáru. Byl mi proto doporučen Roman Pešek, který pochází z Valašských Klobouků, takže prostředí dokonale znal. Od seznamovacích jízd klapala spolupráce na jedničku. Roman už při psaní diskutuje o rozpisu a sám navrhuje, co je dobré zapsat a co ne. Znalost tratí byla také velké plus. Cesty byly již bez sněhu, ale od zkracování byly rozježděné krajnice, takže to hodně klouzalo. Nepříjemné byly i betonové kvádry na některých místech, které zkracování bránily, ale zase se o ně dalo i vylomit kolo. To byl zřejmě i důvod, proč jsem třetí vložku jel tak pomalu. Měl jsem z nich velký respekt," vysvětloval Sláva nezvykle pomalý čas na jedné z rychlostních zkoušek.

Sláva Ducháček

Ve druhých průjezdech si již Sláva s Romanem dovolili více a snížili svou ztrátu na nejlepší o více než vteřinu na kilometr. Díky tomu mohli pomýšlet i na postup do první desítky. Nakonec chyběla vteřinka, o kterou byl rychlejší Milan Pantálek s WRC. Sláva s Romanem skončili jedenáctí absolutně a do tabulky rallysprintů si připsali body za sedmé místo. "S druhou rundou jsem už byl spokojenější. O to víc mě mrzí, že stále neumím jet naplno hned od prvních metrů. Vteřinka za Milanem Pantálkem samozřejmě mrzí, ale víc už to nešlo, i když jsem moc chtěl. Chci pochválit pořadatele. Minulý rok jsem je hodně kritizoval za dlouhé přejezdy a velká čekání. Tentokrát byla soutěž postavená doslova na pětníku a parádně odsýpala. Prostě parádička," uzavřel Sláva po dojezdu do cíle.

Manažer Seznam.cz Rally Teamu Radek Majer opět trávil soutěž v servisu a tady je jeho pohled: "Na Vsetín, kde se rozhodovalo i o celkovém vítězi šampionátu, jsme vyslali jen jednu naši posádku. Sláva Ducháček se v první rundě sžíval s novým spolujezdcem Romanem Peškem, ale ke konci již podával svůj osvědčený výkon a soutěž zakončil na bodovaných pozicích. Všichni gratulujeme všem medailistům, Jarkovi Orsákovi, Josefu Petákovi i Pavlu Valouškovi i jejich spolujezdcům a přejeme jim mnoho úspěchů i do příští sezony. Velmi nás těší, že Jarek i Pavel dosáhli svých úspěchů i díky startům v našem týmu, takže nás jejich konečné výsledky těší dvojnásob a máme radost z toho, že jsme mohli přispět k napínavému průběhu celého šampionátu ve sprintrally. Naše kroky již v současné době míří k přípravě vozů na pražský sprint."

Vytisknout

Diskuze: Seznam.cz Rally Team na Valašsku na bodech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Cesta za titulem mistra MČR ve sprintrally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud