Rallyarena – jedinečný projekt nedaleko Zlína

Josef Janoušek, 3. března 2010, 21:15 Google+

Nedávno byl poblíž Zlína spuštěn projekt s názvem Rallyarena. Jak již sám název napovídá, jde o areál s velkými možnostmi využití především v oblasti motorsportu. Rallyarena přináší tratě k testování soutěžních vozů a krytou halu s dostatečnými prostory k servisnímu zázemí. V areálu se nabízí několik různých variant asfaltových tratí s rychlejšími úseky, pomalými zatáčkami či zajímavými horizonty, přičemž kombinací lze dosáhnout úseku o délce až osmi kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Březík, Miroslav

Březík, Miroslav | foto: Turovský, Roman

Sdílejte článek

Charakteristika tratě odpovídá asfaltovým soutěžím, které se jedou v širokém okolí metropole Valašska, takže není problém zde najít ideální podmínky k testování například před Valašskou nebo Barum Rally. Areál se nachází na trase Zlín – Slavičín – Vlachovice mezi obcemi Bohuslavice nad Vláří a Vrbětice.

Tato multifunkční aréna však není určena jen k samotnému testování, nabízí široké spektrum využití. Je vhodná jak pro novinářské akce, tak i pro různé firemní prezentace. Žádným problémem by pak nemělo být ani pořádání amatérských rally a obdobných soutěží.

V blízké budoucnosti přibude v rallyareně možnost objednávky adrenalinového dárku, jímž je svezení v soutěžním voze s jedním z českých soutěžních jezdců. Druhou plánovanou věcí je půjčovna soutěžních vozů, která umožní fanouškům rallysportu vyzkoušet si opravdový závodní speciál na uzavřené trati. Jaké vozy si budou moci fanoušci či firmy vyzkoušet, je zatím v jednání, což je zároveň i nabídka pro týmy z okolí Zlína, které nabízejí k pronájmu soutěžní speciály a měli by zájem o spolupráci.

Největší výhoda rallyareny se skrývá v tom, že se jedná o uzavřený a veřejnosti nepřístupný areál, který je možno využít bez vyřizování nutných povolení, obíhání úřadů a rušení občanů, jimž motorismus příliš neříká.

Bližší informace, fotografie či video z rallyareny naleznete na stránkách www.rallyarena.cz  nebo vám budou poskytnuty na e-mailové adrese info@cz-antiradary.cz .

Vytisknout

Diskuze: Rallyarena – jedinečný projekt nedaleko Zlína

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Škoda se vrací do DRM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud