Není valašská(é) rallye, jako Valašská rally

Dušan Póč, 13. února 2011, 17:38 Google+

V pátečním vydání bulvárního deníku Blesk (11. 02. 2011) byl na straně 24 uveřejněn článek pod titulkem: cituji – „Šílená nehoda ve valašské rallye. Diváka sestřelilo neovladatelné auto. Zázrak! Tohle přežil a ještě pomohl vytlačit vůz.“

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vlček, Martin - Švajda, Pavel

Vlček, Martin - Švajda, Pavel | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Nehodlám se zabývat úrovní textu Tomáše Koníčka. Jen si nedovolím nepoznamenat, že je z něj (toho textu) naprosto zřetelné, o co zmiňovanému bulváru v informovanosti veřejnosti jde. Pozitiva nebereme (pokud se netýkají tohoto tištěného periodika), toužíme pouze po krvi, skandálech a podobně.

Ale k meritu věci: Právě úvodní titulková věta v záhlaví celostránkového článku doplněného o pět fotografií, Šílená nehoda ve valašské rallye, vyvolala řadu emocí, dotazů a nejasností. „Valašská rally se už jela? Proč je na website uveden jiný termín?,“ ptají se od pátku mnozí lidé.

Jsem přesvědčen o tom, že zmiňovaný autor textu takto neuvažoval a o valašské rallye se zmiňuje v souvislosti s lokalitou, kde se vizovická motoristická akce s názvem Ve stopě Valašské zimy – Memoriál Josefa Sláčika konala. Podle mě tak psal s hlubokou nevědomostí o dané problematice. Jeho lokalizace zmiňované soutěže, při níž došlo k nemilé, ale naštěstí dobře skončené události, je totiž zejména v nepsané podobě totožná s názvem jedné z nejpopulárnějších a nejnáročnějších českých automobilových soutěží, která proběhne v okolí Valašského Meziříčí o posledním březnovém víkendu. Posuďte sami. Blesk: valašská(é) rallye; název soutěže, a znovu zdůrazňuji, jež nemá s uváděným incidentem nic společného: Valašská rally.

Toho by se profesionál neměl dopustit. Jeho informace, ať už vědomá či nevědomá, je totiž naprosto zavádějící, matoucí a poškozující dobré jméno organizátora jubilejního třicátého ročníku Bonver Valašská rally 2011.

Proto všechny, kteří se na organizátory Valašské rally obrátili s žádosti o vysvětlení, ale i ty, kteří nad vším, co zmiňovaný bulvární článek uvedl, tiše dumají, ubezpečuji: Automobilová soutěž zařazená do sedmidílného seriálu MEDIASPORT Mezinárodní mistrovství České republiky v rally, Valašská rally, nemá s bulvárně popsaným incidentem nic společného. Bonver Valašská rally 2011, její 30. ročník, proběhne ve dnech 25. – 26. března 2011 a vše potřebné o její přípravě naleznete na jejich website www.valasskarally30.webnode.cz.

Vytisknout

Diskuze: Není valašská(é) rallye, jako Valašská rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

FIA Rally seminář 2011 v německém Stuttgartu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud