Jubilejní ročník Valašky se blíží

Josef Janoušek, 21. února 2011, 18:29 Google+

Hostit další ročník Valašské rally, který se uskuteční ve dnech 25. a 26. března, bude mít tu čest opět město Valašské Meziříčí. Z náměstí v pátek 25. března 2011 odstartuje krátce po sedmnácté hodině podle předpokladu organizátorů několik desítek domácích a zahraničních posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

„Oproti loňskému roku zaznamená jubilejní 30. ročník Bonver Valašské rally 2011 detailní změny. Snažíme se občanům města i okolních obcí vyjít každoročně maximálně vstříc a dbát na jejich bezpečnost,“ sdělil ředitel soutěže Miroslav Hošák. Soutěžní auta se proto budou po náměstí pohybovat pouze při pátečním startu, dvou sobotních přeskupeních a v samotném závěru soutěže při slavnostním vyhlášení vítězů.

„Depo bude tentokrát pravděpodobně sídlit v areálu ČSAD na ulici Palackého, čímž se omezí pohyb soutěžních aut po silnici I/35 a přesune se do okolních, dopravou méně vytížených, ulic,“ doplnil ředitel soutěže.

Současně byly prodlouženy doby mezi jednotlivými časovými kontrolami při dojezdu na starty rychlostních zkoušek, a také servisní doby k provádění nezbytných oprav a údržby na soutěžních vozech. Soutěžní auta by se tak neměla z důvodu časové tísně prohánět po městě nepřiměřenou rychlostí. „Jezdci budou důrazně upozorňováni na dodržování rychlosti v obci. Současně budou o spolupráci požádány Policie ČR a Městská policie Valašské Meziříčí. Může se však stát, že při kontrolách budou zjištěny i civilní vozy, které rovněž doplatí na nerespektování pravidel silničního provozu, což se v posledních letech stává čím dál častěji,“ řekla valašskomeziříčská místostarostka Dagmar Lacinová.

Posádky soutěžních vozidel, které chtějí bojovat o příčky nejvyšší a připsat si tak do pomyslné tabulky Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally i první mistrovské body, musí v co nejkratším čase zvládnout celkovou trasu rychlostních zkoušek v délce 155 kilometrů. Celá rally je rozdělena do dvou etap a šesti sekcí. „Do širokého okolí Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje zavede závodníky celkem deset rychlostních testů,“ dodal ředitel soutěže.

Bonver Valašská rally 2011 bude úvodním kláním ze sedmi podniků Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. I proto se dá očekávat účast kvalitních jezdců z tuzemska i zahraničí. „V loňských ročnících přijely například závodníci z Finska, Polska, Rakouska, Ukrajiny či Austrálie,“ potvrdil atraktivitu soutěže Miroslav Hošák.

Valašskomeziříčská radnice se stane centrem Valašské rally již po desáté. „Pořadatelům i novinářům zajistíme již tradičně potřebné zázemí,“ dodall starosta města Jiří  Částečka.

Vytisknout

Diskuze: Jubilejní ročník Valašky se blíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

MINI

Araujo pojede s Mini v satelitním týmu, na vývoji se ale podílí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud