ROPRO CLIO R3 Czech Trophy úspěšně odstartoval

štefan, roman

štefan, roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Na Valašské rally se kromě jiného odehrála jedna zajímavá premiéra. Odstartoval zde totiž další velmi zajímavý pohár, tentokrát pro jezdce s vozy Renault Clio R3.

Valašské kotátry přivítaly uplynulý pátek více než šest desítek posádek soutěžních vozů, které se přihlásily na Valašskou rally, úvodní podnik Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. V rámci tohoto závodu se ale odehrála jedna zajímavá premiéra. Jednalo se o start poháru ROPRO CLIO R3 Czech Trophy. Jezdci s vozy Renault Clio R3 přihlášení do tohoto poháru, můžou kromě standardních bojů ve třídě 5, soutěžit ještě o finanční prémie, či slevy na náhradní díly na své vozy, které poskytuje promotér poháru.

Na 30. Bonver Valašské rally odstartovalo celkem pět posádek v rámci ROPRO CLIO R3 Czech Trophy. Jednalo se o posádky Antonín Matys – Aleš Vaněček, Milan Kneifel – Jaroslav Blažek, Lubomír Minařík – Jan Ryšánek, David Štefan – Iva Víchová a posádka manželů Trojanových. Tisíce diváků, kteří sledovali Valašskou rally tak měli možnost sledovat zápolení posádek v rámci jednoho poháru, kde závodí s vozy s dvoulitrovým atmosférickým motorem a pohonem přední nápravy.

Hned v úvodu soutěže šla do vedení v ROPRO CLIO R3 Czech Trophy posádka Milan Kneifel – Jaroslav Blažek. Pro tuto posádku byl start s vozem Renault Clio R3 premiérou a bylo rozhodně příjemné sledovat, jak dobře si s přechodem na novou techniku rozumí. Třetí rychlostní zkouška přinesla zásadní události pro posádky ROPRO CLIO R3 Czech Trophy. Posádka Renaultu Clio R3 Antonín Matys – Aleš Vaněček ze soutěže odstoupila z důvodu havárie a Luba Minařík s Pavlem Ryšánkem museli Valašskou rally opustit z důvodu poruchy motoru jejich vozu. V soutěži tedy zůstaly jen tři posádky poháru.

V cíli rally se nakonec z premiérového vítězství v ROPRO CLIO R3 Czech Trophy radoval Milan Kneifel navigovaný Jaroslavem Blažkem. S téměř dvouminutovou ztrátou na druhém místě skončila posádka manželů Trojanových se žlutým Renaultem Clio R3. Výsledkovou listinu poháru uzavíral David Štefan s Ivou Víchovou.

A jaká byla premiéra ROPRO CLIO R3 Czech Trophy z pohledu zástupce promotéra Zdeňka Pekárka? „Já jsem s úvodem poháru spokojený. Dali jsme jezdců startujícím s vozy Clio R3 možnost startovat v rámci jednoho poháru a kromě závodění ve třídě i další možnost k soupeření na podobných vozech o finanční prémie a ceny. Jezdci v ROPRO CLIO R3 Czech Trophy mají během závodu možnost využívat náš catering a stejné kombinézy jako v evropském Clio Trophy. S výsledkem jsem spokojen hlavně z našeho pohledu. Samozřejmě jsem sledoval i výsledky na trati, kde mě určitě mile překvapil Milan Kneifel, který při premiéře s Cliem R3 zajížděl slušné časy, což v součtu znamenalo premiérové vítězství v poháru. Milan Kneifel s Jaroslavem Blažkem si z Valašky odvezli i pěkné ceny, které se v rámci poháru udělují,“ uzavírá spokojený Zdeněk Pekárek, zástupce promotéra poháru ROPRO CLIO R3 Czech Trophy.

Dalším závodem, kde ROPRO CLIO R3 Czech Trophy odstartuje, bude květnová Rallye Český Krumlov.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu