MOTORMIX: Milovice, GT1, Lavantall i Lužická

Pavel Jelínek, 4. května 2011, 19:46 Google+

V prvním květnovém Motormixu je možné vidět trucktrial, závod MS v cross country rallye, MS okruhových géteček, okruhové trucky i naši a rakouskou rallye a nejen to. Některé reportáže pak v žádném jiném televizním pořadu u nás diváci neuvidí, což platí o MS FIA v CCR v Abu Dhabí, či rakouské Rallye Lavantal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
truck

truck | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Odkaz na stažení aktuálního dílu pořadu je na známé adrese www.tvmotormix.cz a také zároveň nově na staronové adrese www.motormix.cz a to přímo na titulní stránce webu.

„Trucktrial v Milovicích odstartoval letošní sezónu v této disciplíně a vydařil se. Mirek Zapletal v dubnu startoval v Abu Dhabi a vedl si dobře, i když cíl nakonec pro technickou závadu neviděl. Okruhoví závodníci Martin Matzke a Jirka Janák se zase ohlížejí za závodem GT1 v Zolderu a druhý jmenovaný prozradí, že se právě domluvil i na dalších startech v letošních evropských závodech gétéček. Oba české truckerské týmy budou letos bojovat i v soutěži týmů, když lépe a dvěma zlatými do sezóny vstoupil tým MKR Technology. Navštívili jsme také rakouskou Rallye Lavantal a zmíníme i novinky k blížící se Kopné. Navíc odhalujeme první zajímavé exponáty expozice Motormixu závodních vozů na Autosalonu Brno i novinky k plánované trase Dakaru 2013, která zavítá nově také do Peru. Před závěrem krátce nahlédneme na Rallye Lužické hory, která úspěšně otevřela sezónu tuzemských sprintů. Na závěr si zájemci mohou opět zasoutěžit o vstupenky na červnový Autosalon Brno,“ odhaluje obsah pořadu jeho šéfredaktor Pavel Jelínek.

Za zmínku, či zdůraznění jistě stojí, že některé z uvedených pořadů mohou diváci vidět právě jen a jen v Motormixu, pokud jde o české televize. Tentokrát to platí o světovém šampionátu v Cross Countrry rallye v Abu Dhabi a o rakouské Rallye Lavantal. V minulém dílu to zase byla Baja Italian. Příliš mnoho  pozornosti  tuzemská média nevěnují ani třeba trucktrialu.

Připomenout můžeme také obsah předchozího dílu, který zůstává ještě dva týdny do další premiéry ke stažení na internetu „ „Mirek Zapletal startoval úspěšně na březnové Baja Italia a všichni čtyři jezdci také o tomto startu v pořadu pohovořili. Roudnický Martin Matzke závodil v Abu Dhabi v závodě FIA GT1. Truckerský evropský šampionát zase mění pravidla na používání pneumatik, což byl celkem nemalý problém loňské sezóny, a zmíníli jsme také letošní čtyřdílný šampionát v motoskieringu, který zná své celkové vítěze. V Humpolci se uskutečnilo testování speciálů pro autokros a rallyecros a informujeme rovněž o motokrosové sezóně, která již brzy odstartuje, a to i s rozhovory s několika českými motokrosaři. Truckerský tým MKR zase oficiálně odhalil jezdeckou sestavu, kterou letos rozšíří na trojici český jezdec Adam Lacko. Vrátili jsme se také podrobněji k Valašské rallye a krátce i k Rallye Šumava, která byla letos tragická a hodně krátká,“ připomíná výčet příspěvků z minulého dílu šéf Motormixu.

MotorMIX je vysílán v lokálních televizních sítích, jako je KTV Hustopeče, východočeská TV OIK, KTV v Jeseníku, Fonka TV v Příbrami, či na severu Čech ve Štětí. V jednání jsou i další lokality.

Další informace k pořadu pak najdete na doméně: www.tvmotormix.cz nebo také www.motormix.cz, kde je zároveň pořad k vidění, či stažení do počítače. Na internetu jsou k dispozici vždy dva poslední nejaktuálnější díly. Kliknutím na obrazovku se pak obraz může zvětšit přes celý monitor počítače !! Pořad je možné si případně i velmi snadno a během pouze několika minut ( max 20ti ) uložit do počítače a pak pustit bez cukání, případně s možností posunování atd. Stačí kliknout pravou myší uložit jako ….

Motormix nyní navíc připravuje také výstavku závodních vozů při příležitosti červnového veletrhu Autosalon Brno 2011, která se letos „přestěhuje“ z pavilonu Z do nedalekého moderního pavilonu G1, který bude věnován výhradně závodění. Zároveň zde bude umístěna akce MOTORSPORT EXPO 2011, čili Mezinárodní veletrh dílů a vybavení pro motoristický sport. V G1 bude k vidění několik desítek závodních strojů z různých motoristických disciplín.

Vytisknout

Diskuze: MOTORMIX: Milovice, GT1, Lavantall i Lužická

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Rallye Český Krumlov: trasa plná novinek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud