Kopná se pojede poprvé pod křídly společnosti Autogames

Roman Ordelt, 11. května 2012, 11:43 Google+

Pouhé hodiny zbývají do startu třetího podniku osmidílného seriálu TIMESEAL Mistrovství České republiky ve sprintrally 2012. Jubilejní XX. AUTOGAMES Rallysprint Kopná se uskuteční v sobotu 12. května v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
autogames rallyshow uherský brod

autogames rallyshow uherský brod | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Kopná se pojede poprvé pod křídly společnosti Autogames

Pořadatelé tři dny před startem populárního rallysprintu seznámili novináře s aktuálními novinkami na tiskové konferenci ve Slušovicích. Vzhledem k velkému počtu přihlášených soutěžících se mění místo technické přejímky vozidel a kontrola přeskupení po třetí rychlostní zkoušce bude prodloužena o deset minut.  

Po sedmileté spolupráci vypověděl dosavadní generální partner smlouvu a organizátoři z Podkopné Lhoty hledali necelý měsíc před startem nového partnera. Štěstí jim přálo, neboť se dohodli na podmínkách spolupráce s firmou Autogames z Uherského Brodu. „Jedná se o skupinu firem, která se zabývá loteriemi a výrobou výherních hracích přístrojů. Na trhu jsme již přes deset let. Jsme stabilní a dynamicky se rozvíjející společností. Rozhodli jsme se podporovat sport a především automobilové soutěže. V minulosti jsme již podporovali některé rallyové jezdce, dále Rallyshow v Uherském Brodě a nyní jsme vstoupili i do rallysprintového šampionátu. Oficiální název letošního jubilejního 20. ročníku je Autogames Rallysprint Kopná. Doufáme, že tato spolupráce bude mít dlouhodobější charakter a prospěje oběma stranám,“ uvedl Robert Juřička, člen představenstva AUTO GAMES, a.s.

Pořadatelé pozvali na letošní jubilejní ročník předchozí vítěze a nejvíce je těší účast českého šampiona. „Pojede trojnásobný vítěz Kopné Roman Kresta, který představí v České republice poprvé vůz Ford Focus WRC 08, dále se objeví na startu z předchozích vítězů Roman Odložilík a Jaromír Tarabus. Pozvaný byl například i Pepa Peták, dále Daniel Běhálek, ale bohužel se kryjeme termínově se slovinskou Saturnus Rally, kde startuje několik českých jezdců jako právě Dan Běhálek, Pavel Valoušek nebo Jarin Orsák,“ řekl Josef Minařík, ředitel Autogames Rallysprint Kopná. Před dvaceti lety zřejmě nikoho v Podkopné Lhotě nenapadlo, že tento spíše rozlučkový závod regionálních jezdců se dostane do pozice velmi oblíbeného sprintu v České republice. Kopná se propracovala mezi vážené rallysprintové podniky české scény. “Když jsme začínali, nepočítali jsme s tím, že pojedeme postupem let nějaký šampionát. Brali jsme akci jako ukončení sezony a možnost představení se pro místní hochy. V okolí se tehdy jela pouze Barum Rally, na které navíc spousta z nich ani nemohla startovat. Vývoj šel neustále dopředu a samozřejmě i zásluhou generálních partnerů jsme se posunuli až do letošního ročníku,“ uvedl Minařík. Na jubilejní ročník Kopné se přihlásily celkem 134 posádky včetně sedmi vozů specifikace WRC a šest speciálů kategorie Super 2000. Tento vysoký počet je na české poměry v současné době nevídaný. Vzhledem k vysokému počtu přihlášených posádek však souvisí změna ohledně místa konání páteční technické přejímky vozidel. „Abychom neucpali auty dostihovku, rozhodli jsme se přesunout přejímku do nedalekého autoservisu Billa Latifa, který je zhruba tři sta metrů od dostihovky. Navíc panují vzhledem k vysokému počtu přihlášených obavy o organizaci celé soutěže. Někteří lidé mají stále v mysli po organizační stránce  nepovedenou Valašskou rally. Chceme všem ukázat, že umíme na Valašsku uspořádat kvalitní rally a potvrdit názor posádek a týmů, že jezdí na Kopnou rády,“ pověděl Josef Minařík.

První vůz se vydá na náročnou trať v sobotu 12. května úderem deváté hodiny ranní ze slušovického náměstí. Na jednotlivé posádky a soutěžní vozy čeká celkem 190 km dlouhá trať, která obsahuje osm obtížných rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v délce 76 km. V itineráři najdeme měřené úseky s názvy Májová (délka 6,80 km), Kameňák (12,39 km), Kopná (11,15 km) a Raková (7,89 km). „I letos pojedeme po osvědčených tratích rychlostních zkoušek, i když drobné úpravy proběhly. Diváci naleznou mapy erzet včetně popsaných divácký tipů v oficiálním programu rally, který je k dispozici na vybraných čerpacích stanicích v okolí rallysprintu. Vstup na všechny erzety je pro fanoušky volný. Vyzýváme diváky k dodržování bezpečnostních pravidel. Zároveň upozorňujeme motorkáře a čtyřkolkáře, aby se nepohybovali po uzavřené trati, protože je to opravdu velmi nebezpečné. V případě zjištění podobného chování to lze brát jako veřejné ohrožení,“ uzavřel ředitel Rallysprintu Kopná.

Vytisknout

Diskuze: Kopná se pojede poprvé pod křídly společnosti Autogames

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Peugeot Delimax Total Team startuje na Rally Saturnus

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud