Dodávka Škoda? Je tohle možná podoba a obstála by v konkurenci?

Zajímavá koncepce luxusních dodávek prémiových značek

Zajímavá koncepce luxusních dodávek prémiových značek | foto: behance.net

Segment luxusních dodávek v současné době rozvíjí pouze pár automobilek, přičemž mezi ty nejznámější a nejúspěšnější patří například Volkswagen nebo Mercedes-Benz. Poptávka po těchto modelech je relativně omezená, nicméně svůj smysl rozhodně mají.

Známý grafický mág Aksyonov Nikita z ruského Saint Petersburgu si ale položil otázku, jak by si silnice vypadaly, kdyby se místo trendu luxusních a prostorných SUV uchytil trend luxusních a prostorných dodávek. Výsledek působí dost výstředně a nepopsatelně, přesto se dají v jednotlivých konceptech skvěle rozeznat charakteristické znaky automobilek.

Některé výtvory ale nakonec tak vzdálené realitě nejsou. Například automobilka Mini, ačkoliv to může být k nevíře, se výrobě dodávek skutečně věnovala a její MINI Working Van úspěch měl. Zda by se ale uchytil i Countryman přepracovaný na malý valník je ve hvězdách.

Nejextravagantněji ale zároveň "nejrealističtěji" působí dodávka, která vznikla z nedávno prezentovaného konceptu automobilky Lexus. Výstřední a designově komplikovaná maska dodávky působí tak zvláštně, že si ji docela živě dokážeme představit v ulicích japonských metropolí, kde by jistě slavila úspěch i jako Kei-Car.

Kousek pozornosti se ale dostal i hvězdě mladoboleslavské automobilky, Škodě Karoq. Tu Nikita přeměnil na drsně vyhlížející VW Transporter přestavěný na pickup. My se ani po dlouhých minutách zírání nedokážeme rozhodnout zda jsme ohromeni či zhnuseni, nicméně nápad je to bezpochyby zajímavý a v drsných končinách by se mohl uchytit.

img-responsive

Zajímavá koncepce luxusních dodávek prémiových značek | foto: behance.net

Za pozornost ale stojí i dodávky, které vznikly z prémiových sportovních modelů jako je BMW, Porsche nebo Alfa Romeo. Naopak dodávka vzniklá ze Subaru by mohla být skutečně zajímavým společníkem pro dobrodružné výpravy kdekoliv po světě.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu