Ford Mustang sedan? Čtyřdveřové Shelby GT500 vzniklo na druhé straně světa

Neznámý australský úpravce se pokusil přestavět Ford Falcon na čtyřdveřový Ford Mustang

Neznámý australský úpravce se pokusil přestavět Ford Falcon na čtyřdveřový Ford Mustang | foto: Reddit.com

Ford Mustang, nejprodávanější sportovní automobil světa, je prostě legendou. elegantní kupé či kabriolet nabízejí styl, výkon i emoce z jízdy. Pro mnoho lidí však může být překážkou v jeho koupi nedostatek praktičnosti, vyplývající z absence zadních dveří. Něco takového však rozhodně není neřešitelným problémem, jak dokazují záběry z Austrálie.

Představte si, že žijete v Austrálii, doma vám parkuje Ford Falcon a vy chorobně toužíte po Fordu Mustang. Někdo by možná prodal starý vůz, zadlužil se a investoval do originálu, neznámý úpravce se však svého Falconu odmítl vzdát a raději mu provedl plastiku.

Fotografie kříženého Falcona s Mustangem se nedávno objevily na americkém fóru Reddit a to rovnou ve dvou skupinách: "Nejotřesněji upravená auta" a "Úžasně upravená auta." Rozsoudit do které kategorie vůz spíše spadá je na každém z nás, případně na úhlu pohledu.

Čelní pohled by totiž dokázal kdekoho zmást, neboť autor přestavby použil prakticky celou masku z Mustangu generace 2005. Obrovský nádech na kapotě a malé kobry na blatnících jsou pak jasným odkazem na výkonnou variantu Shelby GT 500. 

Jakmile však člověk vidí vůz z boku, všimne si okamžitě i dalšího páru dveří a karoserie sedanu, která prostě nemá na Mustangu co dělat. Otřesně pak bohužel dopadl pokus o imitaci zádě, kde autor zvolil lacině vypadající svítilny a kombinace tradičního kufru, loga Shelby a 4 koncovek výfuku vypadá spíše komicky.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu