BMW potvrdilo vstup do WEC

iM1, 28. září 2016, 00:00 Google+

World Endurance Championship bude od roku 2018 bohatší o další tovární tým. Mnichovská automobilka BMW oficiálně potvrdila start příprav stavby svého závodního speciálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW V12 LMR při vítězné jízdě v Le Mans v roce 1999

BMW V12 LMR při vítězné jízdě v Le Mans v roce 1999 | foto: BMW Motorsport

Sdílejte článek

Představenstvo automobilky BMW oznámilo nový směr své závodní a sportovní filozofie. Její součástí je stanovení nové sportovní strategie BMW Group. V rámci této strategie se nově definují sportovní programy BMW M, BMW i a MINI a jejich přesahy a propojení se sériovou produkcí firmy. Za tím účelem se veškeré sportovní aktivity sjednocují pod nově ustavenou společnost BMW Group Motorsport.

Tato transformace, která přichází 7 let po ukončení aktivit ve F1 a 4 roky po oficiálním návratu do DTM, zajišťuje zacílení BMW Group na důležité oblasti motorsportu a jejich efektivní využití v marketingové komunikaci vůči důležitým cílovým skupinám zákazníků po celém světě. Základními pilíři této nové strategie jsou DTM, FIA WEC, IMSA, Formula E, tovární podpora zákaznických týmů v kategoriích GT3 a GT4, program podpory talentovaných jezdců a rally Dakar.

Vstup do seriálu WEC znamená pro mnichovskou automobilku také návrat do Le Mans. V roce 1999 zde značka BMW triumfovala s vozem BMW V12 LMR (J. Winkelhock, Y. Dalmas, P. Martini), poslední představení na okruhu La Sarthe absolvovaly vozy s modrobílým logem na kapotě v roce 2011. Tehdy skončil model M3 GT třetí ve třídě LMGTE. V rámci své globální strategie v oblasti motorsportu vstoupí BMW do WEC po bok dalších značek, jakými jsou Aston Martin, Ferrari, Ford a Porsche do kategorie LMGTE.

Jens Marquardt, šéf BMW Motorsport k této události uvádí: „Od sezóny 2018 chceme dále rozšiřovat naše aktivity v kategorii GT a zapojíme se do seriálu FIA World Endurance Championship. To samozřejmě zahrnuje i náš návrat do Le Mans. Způsob, jakým se seriál WEC rozvíjí, nám dává jistotu dalšího rozvoje GT závodů do budoucnosti.

Vytisknout

Diskuze: BMW potvrdilo vstup do WEC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zelené duo Extreme Speed Motorsports na trati v Mexiku

Colonel z KFC pojede v LMP2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud