Hustopečská soutěž v úzké spolupráci s jihomoravskou metropolí

ar1, 17. března 2009, 17:06 Google+

Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky sice odstartuje letošní boje o mistrovské body až o tomto víkendu v okolí Valašského Meziříčí, v dalších měsících však bude k nezastavení. Úvodní čtveřici závodů v první polovině roku zakončí V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče, která se uskuteční 12. - 13. června 2009.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jihomoravská soutěže si loni odbývala premiéru v seriálu dvoudenních závodů, ale její úspěšný průběh znamenal posílení jejich pozic v českém měřítku. Soutěž tak letos opět bude zápočtem do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky a pátým dílem Evropského poháru FIA – region CENTRAL (koef. 5).

Pořadatelský tým jedné z nejmladších automobilových soutěží v republice se ani letos nehodlá spokojit s pouhým „průměrem“ a i tentokrát připravuje řadu novinek, které se dotknou nejen průběhu, ale také zázemí soutěže.

Centrum soutěže bude nadále v Hustopečích, ale vzhledem ke skutečnosti, že je AGROTEC MOGUL rally 2009 zařazena do doprovodného programu Mezinárodního veletrhu osobních automobilů AUTOSALON BRNO (ve dnech 6. - 11. června 2009), právě jihomoravská metropole bude hrát v průběhu soutěže významnou roli. V areálu brněnského výstaviště proběhne v pátek 12. června v dopoledních hodinách nejen administrativní a veřejně přístupná technická přejímka, ale v 16:30 hodin také slavnostní start soutěže.

Diváckým bonusem pak bude úvodní rychlostní zkouška, která bude vytýčena po obslužných komunikacích rozsáhlého areálu a první závodní speciál protne startovní fotobuňku ve 20 hodin.

„Brno je historicky českým hlavním městem okruhového sportu. Ale rally, přestože se zde před lety několik podniků jelo, se do podvědomí zatím moc nedostala. A vzhledem k tomu, že Hustopeče a Brno nedělí zase tak velká vzdálenost, je logickým krokem přijít do Brna za diváky. A nabídne-li se možnost spolupráce s Veletrhy Brno, váhal by asi málokterý pořadatel. Okruhová RZ o délce téměř osmi kilometrů v areálu výstaviště je předsazena před noční část v oblasti Hustopečí tak, aby si milovníci klasických zkoušek rovněž přišli na své,“ nastínil ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Příznivci klasických rychlostních zkoušek se následně budou moci podívat na průjezdy české špičky na tratích v okolí vinohradů a sadů v těsné blízkosti Hustopečí. V pátek, v návaznosti na loňský ročník soutěže, opět v nočních hodinách (7 testů), v sobotu pak ve stejné lokalitě za denního světla (8 zkoušek). Vítězná posádka bude očekávána na náměstí v Hustopečích v sobotu 13. června krátce před 16. hodinou. 

Základní charakteristika V. AGROTEC MOGUL rally Hustopeče:
Délka soutěže:   410 km
Počet etap:    2
Počet RZ:    16
Délka RZ:    190 km
Povrch:   92,39 % asfalt - 0,11 % kostky - 1,21 % panely – 6,29 % kvalitní šotolina

Vytisknout

Diskuze: Hustopečská soutěž v úzké spolupráci s jihomoravskou metropolí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Meeke: Kvůli Škodě bude těžké vyhrát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud