Nedokončená Barum Rally

Josef Janoušek, 27. srpna 2009, 09:42 Google+

Téměř rok trvající sérii závodů dokončených nejhůře do pátého místa přetrhla až tolik očekávaná Barum rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pondělíček, Lukáš

Pondělíček, Lukáš | foto: www.rallyzone.cz | Palásek, Michal

Sdílejte článek

Po pátečním prologu v ulicích Zlína byl Ponďa nejrychlejším MAXem. Díky obrácenému startovnímu pořadí dokonce po dojetí několik minut vedl celkové pořadí MMČR i IRC :-) . Sobota začala několika „neobvyklými“ okamžiky – nejprve velká krizovka na 3.RZ, kde se MAX vezl asi 100 metrů po poli bokem, naštěstí bez následků, chvíli potom Ponďa s Pavlem asistovali u dohašení havarovaného auta L.Votavy. Pak přišla změna počasí z krásného slunečného dne na průtrže mračen, udržet auto na cestě s tím množstvím vody a s obutými medii byl očistec. Ponďa celou sobotu komentoval: "Nějak se mi nedařilo dostat se do toho správného tempa. Nepřidalo mi ani to, že jsme na Pindule jezdili kolem Luďkova pamatníčku. Barumku jsem vlastně jel poprvé. I přes velká očekávání musím říct, že tratě rychlostních zkoušek se mi moc nelíbily. Ale co jsem nechápal vůbec, to byly dlouhé přejezdy přes totálně ucpaný Zlín, kdy je potřeba nejen stihnout následující časovou kontrolu, ale i asi stokrát zastavit, zařadit, popojet a znovu. To určitě autu nesvědčí. Snad bude o něco lepší neděle,".

Lukáš Pondělíček Barum Czech rally Zlín

Ani výsledkově to nebylo to pravé. I když Ponďa avizoval, že od začátku nechystá nějaké bezhlavé útočení, deváté místo ve třídě po sobotě určitě nenaplňovalo očekávání. Na neděli Ponďa plánoval, že zkusí zatáhnout a zlikvidovat alespoň ztrátu na týmového kolegu Toníčka Matyse. Ráno ještě před startem první nedělní RZ se plány radikálně změnily, protože displej ukazoval, že není vše v pořádku s alternátorem. "Nedokázal jsem se na 100% soustředit na jízdu, celou cestu jsem kontroloval displej a díky tomu jsme byli na Trojáku dvakrát venku. Alternátor nakonec vydržel až do třetí nedělní RZ, ale 100 m před letmým cílem auto zastavilo a my jsme skončili. Nakonec jsem byl i docela rád, že nemusím znovu na Troják, zkoušky Barum rally mě opravdu nenadchly,".

Lukáš Pondělíček Barum Czech rally Zlín

I přes tento výpadek Ponďa stále drží v celkovém hodnocení MMČR průběžně místo na pomyslných stupních vítězů. I když z průběžného prvního místa ale spadl na třetí, stále je mezi smečkou vozů S1600 jediný, kdo nedisponuje tímto vozem. V Příbrami a na Bohemii si Ponďa bude určitě chtít spravit chuť a také získat nějaké peníze pro děti.

Vytisknout

Diskuze: Nedokončená Barum Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Fantastický úspěch Honzy Černého na Barum Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud