Čerpadlo zhatilo boj o bednu

Josef Janoušek, 9. září 2009, 11:33 Google+

Posádka Dalibor Slivka – Martina Picková, jedoucí s vozem Škoda Fabia tříd A5, bojovala na Vyškovské Admiral rally od začátku o čelní pozice ve své třídě. Bohužel jim tento úspěch nebyl souzen a z boje o medailové umístění je vyřadila technika vozu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Picková, Martina

Picková, Martina | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Na začátku soutěže bylo jasné co je cílem posádky, hlavně dovézt auto do cíle a nasbírat další cenné zkušenosti. Soutěž začal Dalibor s Martinou třetím časem v úvodní vložce, což bylo velké povzbuzení, které vyústilo k dalšímu zlepšení. Na dalších dvou vložkách obsadili druhá místa za suverénním Březíkem s kitovou felicií.

Skvělý začátek, z kterého pramenil boj o druhé místo s Jirkou Šutrem, dostal trhlinu na páté vložce. Došlo ke ztrátě více jak minuty, kterou zapříčinila porucha palivového čerpadla. "Asi 1,5 kilometru před cílem páté vložky došlo k poruše palivového čerpadla, které jsme před šestou vložkou provizorně opravili," řekla Martina Picková. Zdálo se, že se oprava zdařila, což naznačoval druhý čas v šesté vložce a tak následný servis probíhal v poklidu. Bohužel to byl velký omyl. "V servisní zóně jsme mysleli, že závada je odstraněna a do sedmé vložky jsme odstartovali s tím, že budeme bojovat o třetí místo," naznačila Martina Picková. Těsně před cílem však přišla pohroma. "Před cílem se závada projevila opět tím, že došlo k poruše motoru. Snažili jsme se to opravit, ale závada byla vážnější a tak jsme se rozhodli odstoupit, aby nedošlo k většímu poškození motoru," doplnila Martina Picková.

Dalibor Slivka - Martina Picková

"S odstraněním závady se nám také snažila pomoci posádka Jakub Urban – Jirka Švec, za což bychom jim chtěli poděkovat. Jinak soutěž se nám oběma líbila a myslím, že nám tratě sedly. Bohužel jsme cíl vinou techniky neviděli, ale i o tom je rally…." uzavřela Martina Picková.

Další soutěží,  na které se Škoda Fabia objeví, by měl být další podnik AutoCont MČR ve sprintrally, kterým bude 2. - 3. října AZ Pneu rally Jeseníky. Za volantem s již uzdraveným Lubošem Pickem.

Vytisknout

Diskuze: Čerpadlo zhatilo boj o bednu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Nová zbraň Pettera Solberga

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud