Štěpán Vojtěch premiéru s Fabií odkládá

Tomáš Urban, 16. října 2009, 11:35 Google+

Ohlášený návrat posádky Štěpán Vojtěch – Michal Ernst se odkládá na příští sezónu. Po mnoha náročných krocích a překonání řady překážek se liberecko-příbramská dvojice v ostré jízdě na Rallye Bohemia nepředstaví.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vojtěch, Štěpán

Vojtěch, Štěpán | foto: www.vojtech.org

Sdílejte článek

Tým Škodu Fabia S2000 z továrny obdržel teprve v pondělí před startem soutěže, ale už v úterý s ním Štěpán absolvoval krátký test v Bělé pod Bezdězem a ve středu plnohodnotný test v Březovicích, po němž byl Štěpán velmi pozitivně naladěn.

Byl jsem jednak velmi mile překvapen jak auto funguje po stránce podvozku. Pochopitelně mi chybělo turbo a musel jsem se přizpůsobit využitelnému pásmu otáček. Je potřeba mít s autem nějakou zkušenost, abych byl schopen držet v tom správném režimu. Ale jinak je to čistokrevné závodní auto a funguje moc pěkně. Stejně tak jsem měl radost jak rychle jsem se dostal do vnímání soutěžního stylu jízdy, ani mi nepřišlo, že jsem v rallyeovém autě neseděl skoro 2 roky. Čekal jsem, že mi zvykání si bude trvat déle a o to víc mne mrzí, že nakonec na Rallye Bohemia startovat nebudeme,“ nechal se Štěpán slyšet na adresu pro něho zcela nového závodního vozu.

Posádka i celý tým přistupovaly k přípravě na soutěž velmi zodpovědně, bohužel rozmary počasí přinutily tým po dohodě se sponzory svůj návrat na Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta na tratě českých rallye odložit.

„Je nám líto pořadatelů, kteří se díky počasí dostali do nezáviděníhodné situace. Na rozdíl od nás nemají možnost volby a pokusili se soutěž zachránit alespoň tím, že ji zkrátili na nějakých 60 km. Pro nás by to ale byl zbytečný luxus za takových okolností soutěž jet a raději si start s tímhle autem schováme na později, tak abychom si tuhle příležitost pořádně užili pokud možno v plné délce soutěže. Dokonce jsem si pořídil i novou helmu, ale prozatím asi skončí ve skříni,“ vtipkoval ve čtvrtek večer Štěpán.

Účinkování Štěpána Vojtěcha a Michala Ernsta na Rallye Bohemia se tak omezí na pouhé přejetí startovní rampy. Doufáme, že naši fanoušci pochopí rozhodnutí týmu a budou se stejně jako Štěpán těšit na odložené vystoupení s Fabií S2000.

 

Vytisknout

Diskuze: Štěpán Vojtěch premiéru s Fabií odkládá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

První etapa Rally Bohemia má kvůli sněhu pouze jeden test

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud