Tarabus nemá stále jasno

Josef Janoušek, 29. listopadu 2009, 16:13 Google+

Jaromír Tarabus, pátý muž letošního ročníku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, nemá stále jasno, s jakým speciálem se představí v nadcházející sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally příbram

rally příbram | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Kompletní letošní sezonu absolvoval Tarabus společně se spolujezdcem Danielem Trunkátem s Fiatem Grande Punto Abarth S2000. S tímto italským speciálem nakoukl i do kolotoče mistrovství světa, kde se mu podařilo bodovat v kategorii produkčních vozů při rally Norway. Naopak v Portugalsku si vyzkoušel pevnost a bezpečnost Fiatu, protože na shakedownu tamní soutěže předvedl „kolostřešní etidu“ a do soutěže nakonec ani neodstartoval.

Po zjištění pevnosti italského speciálu si v závěru sezony vyzkoušel další a v mnoha ohledech lepší speciál domácí značky Škoda Fabia S2000, což 32 letý soutěžák po svém vsetínském startu s mladoboleslavským speciálem potvrdil. "Všechny S2000 jsou si velmi podobné, ale fabia má rozhodně lepší podvozek," řekl Tarabus.

JAROMÍR TARABUS

I když start s fabií nedopadl na vsetínské soutěži dobře. Posádka musela pro technickou závadu odstoupit již po třetí rychlostní zkoušce, mělo seznámení s novým speciálem z dílen italského týmu DP Autosport pokračovat o minulém víkendu v Itálii. Ze startu na soutěži italského sprinterského šampionátu nakonec sešlo a proto je pro zlínského jezdce těžší rozhodnout o soutěžním náčiní na příští sezonu.

Zda tedy zůstane Jaromír Tarabus v příští sezoně věrný značce Fiat či přesedne do Škody je závislé na mnoha aspektech, z nichž hlavní roli hrají finance. Jedno je ale jisté, společně s Danielem Trunkátem by měli startovat v kompletním domácím mistráku, vybraných sprintech a rádi by se opět ukázali na některé soutěži v zahraničí.

Vytisknout

Diskuze: Tarabus nemá stále jasno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hozák, Petr - Houšť, Vít

Monza Rally Show živě

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud