Martin Semerád se těší do Prahy

Petr Eliáš, 3. prosince 2009, 22:49 Google+

Sherlog junior - Martin Semerád se už nemůže dočkat až se odstartuje XV. TipCars Pražský Rallysprint.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin

Semerád, Martin | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak jinak, než za ryze domácí závod, lze označit XV. TipCars Pražský Rallysprint pro Martina Semeráda, který má trať strahovské rychlostní zkoušky sotva, coby kamenem dohodil od své školy, gymnázia Jana Keplera na pražském Břevnově. "Na Pražský Rallysprint se určitě těším, i když jsem ještě neměl příležitost se tady svézt. Zatím jsem se jen chodil dívat jak závodí táta a loni jsme v Praze neodjel ani metr. Přijde se podívat určitě hodně kamarádů, známých a partnerů týmu, a je to ideální příležitost všem poděkovat za podporu, kterou nám v sezóně věnovali. Náš tým se každý rok snaží svézt někoho, kdo nemá s rally příliš zkušeností a chtěl by do něj trochu proniknout a letos tento úkol zůstal kvůli tátově absenci na mě. Jako spolujezdce tedy povezu pana Tomáše Šilhánka, kterého motoristický sport velmi baví, i když se zatím jedná hlavně o motorky. Chceme mu ukázat, že rally je opravdu tou královskou disciplínou motorsportu,“ prozrazuje Martin Semerád.

Jak již Martin naznačil, letos bude na Pražském Rallysprintu chybět jeho táta - Josef Semerád, který vždy patří mezi velké baviče diváků. Co stálo za tím, že Josef zůstane jen v servisním zázemí týmu? "Ve snaze připravit malé překvapení pro diváky jsme to trochu překombinovali. Na sprint jsme půjčili všechny naše auta zákazníkům a na mě už žádné nezbylo. Máme ale ve zvyku držet slovo, a tak jsme to našim zákazníkům nechtěli na poslední chvíli odříct.  Měli jsme v záloze překvapení v podobě Subaru Impreza WRC z Holandska, se kterým by jel Máca. Jednalo se o auto po Colinu McRae a moc jsme se s ním tady chtěli ukázat. Bohužel jsme se týden před soutěží dozvěděli, že tým auto bohužel nestihne připravit. Na mě tedy zůstala role managera a budu se věnovat našim fanouškům, zákazníkům a partnerům týmu, kterých se přijde podívat určitě hodně," vysvětluje Josef Semerád.
 
S vozy Sherlog Racingu připravovanými na Žebráku odstartuje Jirka Petrášek, který se v poslední době prezentoval převážně s historickým Opelem Ascona, a do druhého, a jemu velmi dobře známého myšáka, usedne Petr Hozák. Sherlog Racingu se bohužel nepovedlo zajistit start Martina Semeráda v atraktivním WRC, ale díky jeho mládí k tomu bude ještě dost příležitostí v budoucnu. Třeba už za rok. Zatím budeme sledovat, jak to mladému bouřlivákovi za volantem silného Mitsubishi půjde mezi pražskými obrubníky.  
 
Sherlog Racing zve všechny fanoušky rally k návštěvě XV. TipCars Pražského Rallysprintu, k návštěvě rychlostních zkoušek a servisního zázemí týmu, kde se můžou ohřát horkým čajem, nebo kávou. A týmové přání na závěr: Myslete na svou bezpečnost !

Vytisknout

Diskuze: Martin Semerád se těší do Prahy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Travaglia, Renato - Granal, Lorenzo

Bernardo Sousa přesedá z Abarthu do Fiesty S2000

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud