Jaromír Tarabus v Rally Šumava na stupních vítězů

iAdam, 18. dubna 2010, 20:19 Google+

Při svém druhém vystoupení s vozem Ford Fiesta S2000 vybojovala posádka Czech Ford Rally Teamu ve složení Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát druhé stupně vítězů. Své vystoupení v Rally Šumava, druhém podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, zakončili Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem na třetím místě celkového pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír

Tarabus, Jaromír | foto: Czech Ford Rally Team

Sdílejte článek

Posádka Czech Ford Rally Teamu startovala do Mogul Rally Šumava s cílem zasáhnout do bojů v první trojici. V ní figurovala už po úvodní rychlostní zkoušce a umístění v top 3 Tarabus s Trunkátem udrželi až do konce první sekce rychlostních zkoušek. Při druhých průjezdech, které se zčásti jely už za tmy, svedla posádka Fordu Fiesta S2000 těsný souboj o třetí místo s Václavem Pechem. A úspěšně. Do cíle první etapy Rally Šumava přijel Jaromír Tarabus jako třetí muž průběžného pořadí za vedoucím Pavlem Valouškem, druhým Romanem Krestou a před čtvrtým Václavem Pechem, na nějž disponoval náskokem 8,4 sekundy.

Druhou etapou se Rally Šumava z okolí Klatov přesunula jihovýchodně do okolí Vimperku. Na špičce startovního pole se pak odehrály dva do určité míry oddělené souboje: o první místo se utkali Pavel Valoušek s Romanem Krestou, zatímco třetí příčka byla ve středu zájmu Jaromíra Tarabuse a Václava Pecha. Bohužel Tarabus ani Pech se nemohli soustředit pouze na výkony na rychlostních zkouškách, protože oba museli řešit technické problémy svých vozů. Jaromír Tarabus kvůli nim dokonce přijel pozdě do poledního servisu a inkasoval 50sekundovou penalizaci, čímž se rapidně snížil jeho do té doby více než minutový náskok na třetím místě před Václavem Pechem. V poledním servisu tak měly oba týmy plné ruce práce, aby připravily vozy na poslední – rozhodující – sekci rychlostních zkoušek. V ní Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem i přes další technické problémy dokázali udržet nejen část svého náskoku před Václavem Pechem, ale především třetí místo.



Jaromír Tarabus, jezdec Czech Ford Rally Teamu: „Z naší strany jsem si vědom tří drobnějších chyb, které naštěstí neměly vážnější důsledky. Ale tentokrát, po bezproblémové Valašské rally, nás pozlobila technika. V sobotu ráno uložení kardanu, pak na závěr ještě alternátor, jednou nám spadl klínový řemen. Takže jsme se Rally Šumava trošku protrápili. Ale jsme v cíli a jsme rádi, na jakém místě. Problémy jsme neměli jenom my, ale také Venca Pech. Mrzí mě, že se nerozhodovalo na tratích, ale bylo to spíš o tom, jak se kdo protrápí do cíle, ale i tak to byl pěkný závod. Po Valašské rally jsme získali další třetí místo, takže jsme spokojení.“

V průběžné klasifikaci MMČR rally drží Jaromír Tarabus po dvou podnicích třetí místo. Průběžné pořadí vede Pavel Valoušek (93 bodů), před Václavem Pechem (55 bodů) a Jaromírem Tarabusem (46 bodů), čtvrté místo patří Romanu Krestovi (39 bodů) a páté Josefu Petákovi (18 bodů).

Dalším vystoupením Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta pod hlavičkou Czech Ford Rally Teamu bude třetí podnik MMČR rally, Rally Český Krumlov (20. - 22. května). Před startem Rally Český Krumlov projde jejich Ford Fiesta S2000 důkladnou kontrolou a plánuje se i test.

Vytisknout

Diskuze: Jaromír Tarabus v Rally Šumava na stupních vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valoušek, Pavel

Škoda Delimax Team pokračuje ve vítězné sérii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud