Roman Kresta v Pačejově premiérově s Fabií S2000

iAdam, 4. srpna 2010, 11:19 Google+

Měsíc uplynul od Rallye Bohemia, kde se Roman Kresta s Petrem Grossem zatím naposledy představili na domácích tratích. Červencový rallysprint na Vysočině Roman vynechal, ale o uplynulém víkendu společně s Petrem Grossem absolvovali Neste Rally Finland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman

Kresta, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Když se ohlédnu za uplynulým víkendem, můžu jen říct, že Finsko byla nádherná soutěž. Společně s Petrem bychom chtěli poděkovat našim partnerům za umožnění startu a fanouškům za vytvořenou atmosféru," komentuje účast na soutěži světového šampionátu Roman Kresta. "Teď už se ale musíme připravovat na nadcházející podniky," dodává.

Již delší dobu se v případě úřadujícího českého mistra hovořilo v souvislosti s nadcházejícím vrcholem sezóny - Barum Czech Rally o změně techniky. Při pohledu na seznam přihlášených na Pačejovskou soutěž je u posádky Kresta - Gross uvedena Škoda Fabia S2000. Celou situaci Roman Kresta vysvětluje: "V Pačejově se skutečně představíme s vozem Škoda Fabia S2000, je to z toho důvodu, abychom si vůz vyzkoušeli před Barum Rally, kde máme možnost s ním startovat. Vůz, se kterým pojedeme, pochází od Antonína Tlusťáka, který nám vyšel vstříc a souhlasil s dočasnou výměnou soutěžní techniky."

Foto: roman-kresta.com

 

Jaký je důvod změny techniky před Barum Rally, objasňuje Roman takto: "Po Rally Bohemia je boj v šampionátu MMČR stále otevřený. Momentálně jsme na třetí pozici, ale Bohemia nás vrátila do hry o titul a my uděláme maximum, abychom šanci využili. Pačejov tak bude ostrým testem na Barumku. Ještě jednou tak chceme poděkovat týmu Antonína Tlusťáka, za spolupráci."

Víkendová Pačejovská soutěž odstartuje v sobotu 7. srpna v 8:30 z náměstí v Horažďovicích, následně posádky čeká devět rychlostních zkoušek o délce 79,11 kilometrů, které spolu s přejezdovými trasami vytvoří trať dlouhou 277,65 kilometrů. Nejúspěšnější soutěžící posádky jsou očekávány znovu na náměstí v Horažďovicích v 17:15 odpoledne.

Roman Kresta s Petrem Grossem však neberou soutěž v Pačejově jen a pouze jako test na Barum Rally, po pěti odjetých podnicích je Roman v průběžném hodnocení jezdců na druhé příčce s pouze tříbodovou ztrátou na vedoucí pozici. "Samozřejmě, Pačejov je dalším rallysprintem a my kromě zkoušení auta chceme bojovat o co nejlepší výsledek. Současně také chceme pozvat všechny fandy rally k tratím a popřát jim skvělý sportovní zážitek," uzavírá Roman Kresta před nadcházejícím podnikem MČR sprintrally.

Vytisknout

Diskuze: Roman Kresta v Pačejově premiérově s Fabií S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Dva Citroëny na stupních v zemi tisíce jezer

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud