Jan Kopecký: Jsem na sebe naštvaný

Josef Janoušek, 29. srpna 2010, 23:22 Google+

Zbývaly čtyři rychlostní zkoušky do konce soutěže. Stačilo jen udržet uklidňující šestadvacetivteřinový náskok na čele soutěže a tovární jezdec Škody motorsport Jan Kopecký mohl opět po roce zvednout nad hlavu putovní pohár pro vítěze Barum Czech rally Zlín. Vše bylo nakonec jinak. Dvě chyby v poslední sekci znamenaly předčasný konec v soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Ve čtrnácté rychlostní zkoušce chtěl obhájce prvenství využít toho, že neprší. „Byly nahlášeny prudké lokální lijáky. Proto jsme se báli, že nás nějaký liják chytne stejně jako v sobotu. A tak jsme si řekli, dokud nebude pršet, půjdeme do toho naplno. Náskok pětadvacet vteřin není za těchto podmínek nikterak velký,“ řekl Jan Kopecký.

První chyba přišla v druhé polovině čtrnácté rychlostní zkoušky. „Trefili jsme břeh a ztratili přibližně patnáct až dvacet vteřin, ale řekli jsme si OK, jedeme dál. V další pasáži jsem ale šel pozdě na brzdy. Ve smyku jsme „škrtli“ o tyč uvnitř zatáčky a vlítli jsme do trávy, kde jsme se přehoupli přes nějakou kládu a zůstali na ni viset. Bohužel tam nebyli diváci, kteří by nám pomohli. Jsem na sebe hodně naštvaný,“ objasnil konec v soutěži Jan Kopecký.

Ale i přesto, že to bylo pro jezdce z Kostelce nad Orlicí již druhé odstoupení z prvního místa v krátké době, (Havárie v poslední RZ na Azorských ostrovech) dají se na výkonu najít i pozitiva, míní samotný jezdec. „Výkon před nehodou byl dobrý. Neflákali jsme se. Museli jsme závodit, poslední sekci nešlo jen projet. V sobotu jsme neměli žádnou krizi, kde bychom potřebovali trochu toho pověstného štěstíčka. Tady se k nám bohužel obrátilo zády. Ale to k rally patří,“.

Malou satisfakcí byla pro továrního jezdce cena pro hvězdu rally, kterou obdržel od Nadace Colin McRae Vision. „Toto ocenění nemá význam bodů, ale jsem rád, že si nás pan McRae všiml. Snad to dokazuje, že jedeme vysoké tempo,“ uzavřel Jan Kopecký.

zdroj: ČTK

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký: Jsem na sebe naštvaný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

RUFA Šport v TOP 10 na Barum Rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud