Jaromír Tarabus: V Příbrami zkusíme navázat na loňský výsledek

BPA, 23. září 2010, 16:24 Google+

Posádka Czech Ford Rally Teamu Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát je připravena na své poslední letošní vystoupení v Mezinárodním mistrovství České republiky v rally. V závěrečném podniku sezony, Rally Příbram, by ráda navázala na loňský výsledek: po atraktivním souboji o vítězství tu získala druhé místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel

Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Na start v Rally Příbram se Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem připravovali při dvoudenním testu společně s týmovými kolegy Martinem Prokopem a Janem Tománkem, kteří se chystali na start ve Francouzské rally. Testovací rychlostní zkouška na Vyškovsku tak byla vybrána s ohledem na požadavky obou posádek identických Fordů Fiesta S2000. Ve dvou testovacích dnech Jaromír Tarabus najezdil celkem 80 kilometrů, ve kterých se snažil najít optimální nastavení své Fiesty S2000 pro Rally Příbram.

První den jsme jezdili na trati s povrchem bez větších nerovností a se zatáčkami. Pro druhý den testů jsme zvolili hrbolatější trať. Šlo o to, aby se na vybrané ‚erzetě‘ Martin mohl připravit na Francouzskou rally a my abychom našli nastavení pro Rally Příbram. Během testu jsme si vyzkoušeli i Martinův set-up a snad se nám podařilo doladit nastavení tak, aby bylo pro Příbram vyhovující,“ říká Jaromír Tarabus aktuálně držící čtvrté místo průběžného pořadí MMČR rally.

V Rally Příbram by Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem rádi navázali na své loňské vystoupení v této soutěži. V roce 2009 totiž vyhráli první etapu rally a ve druhé dlouho úspěšně bojovali o vedení s Václavem Pechem. Duel ukončil až Tarabusův defekt tři rychlostní zkoušky před cílem rally. Ovšem i druhé místo z Příbrami se stalo nejlepším výsledkem Tarabuse a Trunkáta v MMČR rally.

Na Rally Příbram se moc těšíme. Loni se nám tady dařilo, tak bychom rádi na loňský výsledek navázali. Ale uvidíme, trojice Valoušek, Pech, Kresta je skvěle rozjetá. Valda a Venca navíc v Příbrami pojedou o titul, uvidíme, jak se nám bude dařit držet se jich. Určitě ale jako na každé soutěži uděláme všechno pro dosažení co nejlepšího výsledku,“ slibuje Jaromír Tarabus před posledním letošním startem v rámci Mediasport MMČR rally.

Jaromír Tarabus drží před závěrečným podnikem Mediasport MMČR rally čtvrté místo průběžného pořadí šampionátu se 118 body. Mistrovství vede Pavel Valoušek (211 bodů) před Václavem Pechem (197 bodů) a Romanem Krestou (142 bodů). Více informací o posádce Tarabus - Trunkát naleznete na jejích webových stránkách www.tarabus.cz.

Vytisknout

Diskuze: Jaromír Tarabus: V Příbrami zkusíme navázat na loňský výsledek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Martin Prokop a jeho rivalové v boji o titul S-WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud