Jan Černý do Českého Krumlova pozdě, ale přece.

Petr Eliáš, 26. května 2011, 21:44 Google+

Ostatní soupeři posádky Černý-Kohout se již seznamují s rychlostními zkouškami Rallye Český Krumlov, Honza Černý, ale zatím leží doma v posteli. Není to ale tím, že by jej přepadl náhlý záchvat lenosti nebo by se mu do Českého Krumlova nechtělo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Honzu Černého totiž skolila zákeřná viróza, kterou je potřeba vyležet. “Do Českého Krumlova odjedeme až ve čtvrtek, to už mi snad bude trochu líp. Budeme pak mít na seznámení s tratí jen jeden den, ale to zvládneme,” říká jezdec, který je během seznamovacích jízd z mistrovství světa zvyklý jen na dva průjezdy rychlostní zkouškou.

I do Českého Krumlova přijíždí posádka Jan Černý – Pavel Kohout se Škodou Fabia R2 týmu Impromat Motorsport. Před dvěma týdny si vůz vyzkoušela na technicky náročných tratích Rallysprintu Kopná a nyní má posádka před sebou první dlouhý dvoudenní závod, který Škodu Fabia R2 pořádně prověří. “Na Šumavě jsme se bohužel moc nesvezli, a proto se do Krumlova moc těšíme. Fabii vyhovují technické rychlostní zkoušky a ty v Krumlově převážně jsou. Ve dvoukolkách tady bude velmi pěkná konkurence a my budeme chtít uspět co nejlépe. Věřím, že když bude fungovat auto a my neuděláme chybu, můžeme být ve výsledcích vysoko,” předvídá Honza Černý.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem mají na svém kontě již hezkou řádku startů a to i na zahraničních soutěžích, ale v Českém Krumlově startovali zatím jen dvakrát. I tak jsme se ale jezdce zeptali, jak se mu tratě Rallye Český Krumlov líbí a jakou s nimi má zkušenost. “Jeli jsme tady jeden závod s Mitsubishi, který se mi vůbec nepovedl a loni jsme tady startovali s Citroenem C2 R2. To jsme vyhráli třídu a ve dvoukolkách byli druzí. Místní tratě mi vyhovují, jsou hodně technické a těžké. Nejoblíbenější rychlostní zkouškou pro mě jsou v Krumlově asi Malonty. Je to hodně dlouhá, ale současně rychlá erzeta. Celkově je v Krumlově také hodně skoků, ale já je příliš nemám rád a většinou je prodávám. Na skoku se nedá nic získat, auto tam hodně trpí a je velké riziko havárie,” dodává Jan Černý, od kterého v Českém Krumlově můžeme očekávat hodně rychlou jízdu, ale stále při zemi.

Na soutěžní posádky, včetně Jana Černého a Pavla Kohouta čeká celkem 12 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou sekcí. V první-páteční etapě nebudou chybět ani divácky oblíbené rychlostní zkoušky za tmy. Cíl čeká na soutěžící v sobotu v podvečer. Jan Černý s Pavlem Kohoutem zvou k návštěvě Rallye Český Krumlov.

Další informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout se dozvíte na internetových stránkách jan-cerny.com nebo na facebooku (facebook.com/jancernyrally).

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý do Českého Krumlova pozdě, ale přece.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Citroën Racing Trophy CZ 2011 pokračuje na jihu Čech

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud