Jan Černý s Pavlem Kohoutem jedou mezi vinice

Petr Eliáš, 10. června 2011, 07:41 Google+

Jihomoravská Rally Agrotec Mogul Hustopeče bude další soutěží, kde Škodu Fabia R2 představí Jan Černý s Pavlem Kohoutem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Doslova závod za závodem nyní absolvuje příbramský mladík Jan Černý. Dva týdny zpět sváděl velký, a nutno podotknout, že vítězný souboj s legendou českých rally Emilem Trinerem při Rallye Český Krumlov. Nyní má před sebou další závod se Škodou Fabia R2 z dílen Impromat Motorsport.

Rally Hustopeče bývá přezdívána jako moravská rallye Deutschland, protože charakter rychlostních zkoušek, z části vedoucích vinicemi, je u obou soutěží podobný.  V Hustopečích nechybí ale ani četné šotolinové úseky rychlostních zkoušek.  Jak se trať rally zamlouvá posádce Černý – Kohout jsme se zeptali Honzy Černého krátce po skončení seznamovacích jízd. „Hustopeče se mi líbí. Startoval jsem tady v minulosti už dvakrát. Je to těžká soutěž a střídání povrchů mi nevadí. Některá místa už jsou teď sice hodně rozbitá, ale bude to stejné pro všechny. Místy je na trati hodně bláta, protože se tady přehnal silný déšť. Zrádná jsou také místa, kde stéká voda z okolních polí přes cestu. Pokud ale nebude znovu pršet, tak trať z větší části oschne. Místní rychlostní zkoušky často mění charakter a jsou tady hodně rychlá místa po širokém asfaltu, ale i zamotané úzké silničky. Já se na závody těším a budeme se snažit, abychom zde v dobrém světle předvedli Škodu Fabia R2,“ říká k nadcházející Rally Hustopeče jan Černý.

Pohled do časového harmonogramu Rally Hustopeče prozradí, že v první etapě se bude závodit až dlouho do nočních hodin. Zeptali jsme se proto spolujezdce Pavla Kohouta, jak se mu naviguje ve Škodě Fabia R2 v noci. „Se čtením rozpisu za tmy není problém. V autě je lampička pro spolujezdce a tu si nastavím, abych dobře viděl a neoslňovala jezdce. Moc velkou radost ze závodění dlouho do noci ale nemám, protože jsem toho za poslední dobu moc nenaspal,“ říká spolujezdec Pavel Kohout, kterého ale jízda s Honzou Černým určitě řádně probere, takže nehrozí, že by si za jízdy zdřímnul. 

Na soutěžní posádky, včetně Jana Černého a Pavla Kohouta čeká při Rally Hustopeče celkem 12 rychlostních zkoušek a trať rally dlouhá bezmála 500 kilometrů. Start Rally Hustopeče se odehraje v pátek 10. 6. 2011 v 18:52, na české poměry nezvykle dlouho. S tím je spojený i pozdní příjezd do cíle první etapy, kam se soutěžící dostanou až kolem půlnoci. Ve druhé etapě účastníci rally absolvují celkem osm rychlostních zkoušek v okolí města Hustopeče. Posádka Černý – Kohout zve k návštěvě této zajímavé soutěže.

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý s Pavlem Kohoutem jedou mezi vinice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Jiří Trojan před Rally Hustopeče

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud