Václav Pech jun. bronzový na Rallye Hustopeče

Petr Eliáš, 13. června 2011, 22:55 Google+

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel nastoupila do Rallye Hustopeče v roli jednoho z favoritů soutěže, protože na jih Moravy přijela obhajovat svoje loňské vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do soutěže vstoupila posádka modrožlutého Mitsubishi jak nejlépe mohla. Úvodní test Pech s Uhlem vyhráli a ukázali tak, že v Hustopečích myslí obhajobu loňského vítězství naprosto vážně. V letošním roce sice v Hustopečích nepanovalo tropické vedro jako loni, i tak ale příroda zaúřadovala, a změnila již tak náročnou trať na ještě těžší. „Během seznamovacích jízd se nad centrem rallye přehnaly mohutné bouřky, které způsobily velké naplaveniny na mnoha místech trati. My jsme tedy připravovali náš rozpis s předpokladem hodně kluzkého závodu s mnoha místy, kde budou naplaveniny z polí a vytahané bahno. Před startem se ale hodně prudce oteplilo a trať vyschla. Pořadatelé navíc naplaveniny většinou odbagrovali, a tak v Hustopečích, více než kde jinde, hrály roli informace od našich „špionů“ z trati. Musím proto poděkovat tátovi a Jardovi Palivcovi, kteří svoji roli zvládli na jedničku, a díky nim jsme se mohli pustit naplno i do míst, která jsme v rozpisu měli napsaná jako místa s blátem. Ve skutečnosti už tam byla suchá trať a třeba i vyjeté koleje až na asfalt, takže se tato místa dala projet úplně naplno. Vůbec jsme tedy díky příliš opatrnému rozpisu neztráceli a jeli jsme rychlé časy,“ vysvětluje pečlivou přípravu a souhru posádky se „špiony“ z trati Václav Pech jun.

 

V cíli první etapy bylo Mitsubishi EuroOil teamu na velmi lichotivé druhé pozici, pouhých 1,6 vteřiny za jezdcem továrního týmu Škoda, Janem Kopeckým. Ve druhé etapě Pech s Uhlem pokračovali dál v těsném souboji s dalším soupeřem disponujícím technikou S2000, Romanem Krestou. Tento souboj bohužel rozhodla jezdecká chyba, které se Václav Pech jun. dopustil v deváté rychlostní zkoušce. „Celou soutěž se jelo vyhrocené tempo, rychlostní zkoušky jsme skončili s rozdílem desetin sekundy a k jezdecké chybě nebylo daleko. Té jsem se, bohužel, dopustil v deváté rychlostce já, když jsem nedobrzdil z vysoké rychlosti do jednoho z retardérů, musel jsem se otočit a znovu nabrat rychlost. Byla z toho ztráta okolo 10 sekund a to, bohužel, rozhodlo náš souboj s Krestou. V závěru soutěže jsme se ještě pokusili stáhnout ztrátu, ale Roman s tím počítal, a nepolevil ze svého vysokého tempa. Na zbývajících 30km soutěže se nám povedlo umazat jen 1,5s a to nestačilo,“ popisuje vyhrocený závěr soutěže Václav Pech jun., kterému na druhé místo v absolutním pořadí chybělo pouhých 3,7 vteřiny.

 

Třetí místo při Rally Hustopeče bylo tedy pro posádku Václav Pech jun. – Petr Uhel naprosto zasloužené a tvrdě vybojované. Jejich souboj se soupeři s vyspělejší technikou patřil k ozdobám soutěže. Další závod, kterou EuroOil team absolvuje, bude první červencový víkend Rallye Bohemia v Mladé Boleslavi.

Foto: Tomáš Urban/Rallyzone.cz

 

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. bronzový na Rallye Hustopeče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman

Roman Kresta s Petrem Grossem brali v Hustopečích stříbro

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud