Několik WRC v Krkonoších už tuto sobotu

Tomáš Urban, 17. června 2011, 11:07 Google+

Fanoušci rally se mohou těšit hned na sedm vozů kategorie WRC. S jedničkou vyjede na trať dvojice Valoušek – Hrůza s Fabií, hned za nimi německý mistra Kahle s Doerrem a Octavií a třetí pak Odložilíkové s Xsarou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Lužické Hory (CZE)

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

. Ze startovní listiny sice vypadl Tomaštík, ale Subaru přesto uvidíme v rukou Igora Drotára. Další tři Škodovky budou pilotovat Trněný, Cvrček a trochu netradičně také Josef Pátl. Na start se postaví pět vozů kategorie S2000 doplněných Sýkorovým Lancerem ve třídě R4. Je mezi nimi také slovenský talent Jozef Béreš junior. Hojné zastoupení mají ostatní Lancery – o vítězství mezi nimi se bude snažit Semerád, Jakeš, Bujáček či Jelínek. Ve dvoukolkách se budou snažit získat pohár za první místo Vrkoslav, Vlček, Král nebo Pondělíček, pozadu jistě nezůstane mladý Kopáček a jeho věčný rival Galia. Mezi vozy slabších tříd skupiny N jsou favority oba bratři Pelechové, Grafek nebo Sutr. Najdeme tu i dvě ženy pilotky – Evu Vykydalovou a Martinu Daňhelovou. Zapomenout nesmíme na diesely – tady jsou nejvážnějšími adepty na vítězství Bočkovi a Mandíkovi. Ve startovním poli je stejně jako loni hokejový mistr světa Martin Špaňhel. Jednoho účastníka má i v letošním roce Pohár mládeže – tentokrát je to Jan Talaš se Škodou Fabií.

Historiků je na Krkonoše přihlášených hned deset. Jako první z nich se na trať vydá Jiří Petrášek s Asconou, na paty mu bude šlapat Hloušek a také Hejhalovi. Se zcela novým vozem odstartuje Zdeněk Vrátníček a diváci se mohou těšit na rozevlátou jízdu Milana Blahouta nebo hezkou Lancii Fulvia HF. Historiky doplní na konci startovního pole osm účastníků rally pravidelnosti v tradiční sestavě.

Plných 42 posádek se přihlásilo do Poháru České republiky v rally. První pozice ve startovním pořadí obsadila všechna Mitsubishi Lancer Evo – Dohnal, Hendrichovi, Andriy Chepil a Dvořák. Mezi favority se jednoznačně řadí Škody 130 LR, které budou pilotovat Šimurda a Padrián. Uvidíme, jak rychlý bude jeden ze členů pořadatelského sboru z Hrádku nad Nisou Josef Zimmerman. Ve startovním poli poháru významně převažuje značka Škoda různých typů a roků výroby. Po kratší pauze se na závodní trati objeví domácí Martin Mičánek, prvně v soutěži Poháru ČR odstartuje královéhradecká dvojice Josef Hanka – Pavel Vrba. Stejně jako loni je v seznamu přihlášených i několik jezdců, kteří se poprvé účastní „velké“ soutěže. Také tady najdeme jednu dámskou posádku – tvoří ji Pavlína Tydlačková s Evou Žaludkovou, startující se Suzuki Swift.

Chcete-li své oblíbené posádky vidět naživo, přijďte se podívat příští pátek od dvanácti hodin na přejímky v Autostylu, od čtyř na fotbalové utkání a od sedmi potom na slavnostní představení posádek na Krakonošově náměstí. V akci na rychlostních zkouškách uvidíte posádky v sobotu od devíti hodin.

 

Vytisknout

Diskuze: Několik WRC v Krkonoších už tuto sobotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Pořadí jezdců v první etapě bude určovat shakedown

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud