ADELL MOGUL Racing Team čeká náročná Rally Bohemia

Tomáš Urban, 30. června 2011, 12:07 Google+

Rally Bohemia, aplikační závod pro mistrovství světa v rally, bude zároveň i pátým podnikem Mezinárodního mistrovství České republiky. Do druhé poloviny šampionátu vstoupí na vedoucí pozici dvojice Roman Kresta – Petr Gross. Sportovním nářadím bude tradičně Škoda Fabia Super 2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Český šampionát je na prahu další bitvy. Tentokrát čekají na posádky náročné kilometry na Liberecku a Železnobrodsku – při Rally Bohemia (1. – 3. července 2011). Na tratích, které patří k nejnáročnějším na domácí scéně, a každý ročník důkladně prověří kvality posádek i připravenost techniky.

Pro Romana Krestu s Petrem Grossem však není toto poznání neznámé. Oba patří mezi nejúspěšnější účastníky mladoboleslavského závodu. Roman Kresta je šestinásobným vítězem Rally Bohemia, Petr Gross ho dovedl k posledním dvěma prvenstvím v letech 2007 a 2008. Loni obsadili čtvrtou příčku absolutně, druhou v rámci hodnocení českého šampionátu. „Tratě bohemky velmi dobře znám, proto očekávám opět nesmírně náročnou trať. O úspěchu či neúspěchu bude rozhodovat každý detail. Ale tým je na soutěž kvalitně připraven a všichni jsou motivováni navázat na letošní výsledky v úvodních třech podnicích sezony,“ věří Roman Kresta.

Specifický náboj má mladoboleslavská soutěž i pro spolujezdce Petra Grosse. Ten „pod komínem“ vyrostl a právě s vozy značky Škoda získával první vavříny. "Samozřejmě na Bohemii se těším každý rok. Je to pro mě domácí závod, který jezdím s pár výjimkami pravidelně od začátku kariéry. Erzety na Železnobrodku a Liberecku mají neopakovatelnou podobu, jsou nejkrásnější v českém mistráku. Posádka se musí plně spolehnout na rozpis, neboť řada pasáží je kvůli zeleni a pestré krajině náročných na orientaci,“ popisuje Petr Gross.

Při hustopečské soutěže se poprvé na voze Škoda Fabia Super 2000 objevilo logo VERVA společnosti BENZINA, s.r.o. Spojení Kresta - Benzina obrazně navazuje na sezonu 2000, kdy se luhačovický pilot stal s vozem Škoda Octavia WRC poprvé českým šampionem. Bude se na konci sezony historie opakovat? Více k této spolupráci říká marketingová ředitelka Veronika Vlášková: „Společnost BENZINA, s.r.o. vstupuje do partnerství s Romanem Krestou v rámci propojení interní spolupráce s dceřinou společností PARAMO. Prostřednictvím Romana Kresty bude Benzina propagovat svá prémiová paliva VERVA, která patří mezi špičky v této oblasti."

Průběžný stav MMČR 2011: 1. Kresta 122, 2. Kopecký 100, 3. Pech 81, 4. Valoušek 69, 5. Běhálek 38, 6. Arazim 32

Rally Bohemia odstartuje v pátek 1. července v 17 hodin slavnostním startem v Mladé Boleslavi – Na Karmeli, první ostré kilometry čekají na posádky od 20 hodin, kdy se uskuteční úvodní divácká speciálka „Bondy Centrum“. V sobotu 2. července bude soutěž pokračovat na osmi klasických rychlostních zkouškách, den zakončí další divácký test v Sosnové. V harmonogramu závěrečného dne (3. července) je šest měřených testů. Celková délka rychlostních zkoušek činí 193,41 km. Na cílovou rampu v Mladé Boleslavi – Na Karmeli se posádky vrátí v neděli kolem 16. hodiny.

Vytisknout

Diskuze: ADELL MOGUL Racing Team čeká náročná Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Miclotte, Fréderic

Itinerář si vyzvedlo 80 posádek XXXVIII. Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud