Bodované příčky pro Rujbra s Nesvadbou

Tomáš Urban, 5. srpna 2011, 06:00 Google+

Patrik Rujbr s Richardem Nesvadbou navázali na společnou spolupráci zahájenou hustopečským závodem a v prvním sprintru v této sestavě dovedli své Mitsubishi Lancer Evo X do cíle Rally Vysočina na čtrnácté příčce v hodnocení MČR (16. absolutně) a sedmé ve třídě 3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po drobné havárii na Bohemii bylo o práci postaráno, řešili problém s nefunkčním servem spojený s menším poškozením karoserie, který moravskou posádku postihl v závěru mladoboleslavské soutěže.

„Po smolné Bohemii, kdy jsme se v závěru protrápili do cíle, jsme si chtěli spravit chuť na sprintu. Už jsem na Vysočině loni startoval s hondou, takže pro mě tratě nebyly úplně neznámé, naopak to neplatilo pro spolujezdce Richarda Nesvadbu,“ vrátil se k přípravě na soutěž Patrik Rujbr.

Trénink krátkých a relativně rychlých testů zvládla posádka bez problémů. „I přes rychlejší charakter trati se nám zkoušky líbily. Spokojenost panovala i s připraveným rozpisem a čekali jsme, kde se budeme v konkurenci sprintrally pohybovat,“ doplnil Richard Nesvadba. 

Dvojice týmu KRTZ IV. se od úvodu pohybovala v druhé desítce absolutní klasifikace, třináctým časem v úvodní sekci si udržela šestnáctou příčku absolutně. „Jelo se bez zásadních problémů a postupně jsme zrychlovali. Mechanici jen v servisu objevili prolínající kapalinu z brzdové hadice, což byl ještě zřejmě následek kolize na Bohemii. Ale vše opravili a mohli jsme vyrazit vstříc dalších kilometrům,“ popsal zlínský spolujezdec.

Také v dalších dvou sekcích pokračovali Patrik s Richardem ve spolehlivém výkonu, zopakovali v RZ6 třináctý čas z prvního průjezdu a nakonec protnuli cíl Rally Vysočina na šestnácté příčce absolutní klasifikace.

„Před třetím průjezdem jsme řešili, zda už nazout tvrdé slicky, ale nakonec jsme se rozhodli pro měkčí variantu. To se ale neukázalo na nejdelší, dvanáctikilometrové vložce, optimální. Je to poučení pro příště a cenná zkušenost do dalších závodů. Rallysport je právě o zkušenostech a ty s novou desítkou sbírám každým odjetým kilometrem,“ připomenul rodák z Domašova u Brna Patrik Rujbr.

Program týmu KRTZ IV. v AČR bude pokračovat až při Barum rally ve Zlíně (26. – 28. srpna), která je domácím závodem Richarda Nesvadby. Pro Patrika Rujbra to bude další obrovská zkušenost za volantem lanceru desáté evoluce.  "Postupně zrychlujeme, sehráváme se, z výkonu na Vysočině jsem měl dobrý pocit a doufám, že tento trend potvrdíme i na barumce. I když její náročnost bude tvrdým oříškem a pořádně prověří připravenost posádky i techniky,“ uzavřel Richard Nesvadba.

Vytisknout

Diskuze: Bodované příčky pro Rujbra s Nesvadbou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

bereš, josef

Zo špičky nik nechýba

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud