Rally Příbram: Kresta vyhrál Příbram i titul

RallyZone.cz, 24. září 2011, 10:02 Google+

Poslední podnik letošního seriálu Mediasport MMČR v rally vyhrál Roman Kresta díky neuvěřitelnému finiši na poslední rychlostní zkoušce. Potvrdil tak pozici nejrychlejšího muže letošního šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally hustopeče

rally hustopeče | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Aktualizace po RZ14 - cíl:

Roman Kresta s Petrem Grossem nasadili od začátku příbramské soutěže trošku mírnější tempo, než je u nich obvyklé. Nebylo se ale čemudivit. Letošní titul už měli v kapse po Barum Rally a do Příbrami jeli hlavně bavit diváky. Od první rychlostní zkoušky byl naopak v čele soutěže Václav Pech s Petrem Uhlem. Plzeňská dvojice na své téměř domácí soutěži předváděla skvělý sport. Navíc se dost možná jednalo o poslední Pechův start s osvědčeným Mitsubischi Lancer EVO IX ve velkém mistráku ČR. Už na sprintu v Jeseníkách Pech s Uhlem otestují novou zbraň značky MINI v úpravě pro třídu 1. Vozy této třídy už budou moci od příští sezony bodovat v rámci MMČR.

Ale zpět k Příbrami. Druhá etapa probíhala podobně jako ta první. Pech si hlídal první místo a Kresta bavil diváky. Když však na RZ12 Roman Kresta zvítězil a navíc nadělil Pechovi 7,3 vteřiny, tak se v něm opět rozbušelo srdce závodníka. Před posledními dvěma zkouškami byl rozdíl 12,2 vteřiny.

Předposlední test vyhrál ale opět Pech a při rozdílu 13,6 vteřiny a při délce 22,44 kilometru poslední zkoušky se zdálo být dobojováno. Jiného názoru byl však Kresta. Jak sám po závodě přiznal pro server Autosport.cz - na posledním testu porušel své předsevzetí pro příbramskou soutěž a zariskoval. Risk se mu však náramně vyplatil. Kresta s Grosem prolétli poslední zkoušku Rally Příbram i celého letošního velkého mistráku o 17,9 vteřiny rychleji než druzí Pech s Uhlem a příbramskou soutěž vyhráli. Potvrdili tak roli nejrychlejší dvojice letošního šampionátu.

Třetí místo v cíli patřilo v Příbrami Janu Dohnalovi. Ten s Peugeotem 207 S2000 ujel i zkušenějším Odložilíkovi a Petákovi a radoval se z bronzu.

Mezi Dvoukolkami byla nejrychlejší dvojice Jan Černý - Pavel Kohout. Ti s Citroenem DS3 R3T odjeli krásný závod a poprávu se dostali jako jediní dvoukolkáři do první desítky v absolutním pořadí. Za nimi pak skončil Václav Dunovský, který měl už před Příbramí jistý titul nejrychljeího muže mezi dvoukolkami.



Aktualizace po rz6 - první etapa.

Včerejších šest rychlostních zkoušek, z nichž se tři jely za tmy přineslo očekávaný vývoj soutěže. Od první rychlostní zkoušky je v čele posádka Pech - Uhel. Ti si tak jedou pro své jediné letošní výtězství v soutěže MMČR. Nadruhém místě se drží Roman Kresta s Petrem Grossem. Ti sice hned na první zkoušce udělali malou chybu, když nedobrzdili jednu ze zatáček a jejich vozu zhasl motor, přesto si zatím suverénně drží druhou pozici. Díky neúčasti Pavla Valouška v Příbrami, který stále ještě léčí zranění ruky z Barum rally, má Kresta už teď jistý titul letošního šampiona MMČR. Start v posledním podniku letošního šampionátu proto věnoval svým fanouškům.

Třetí místo zatím celkem jistě drží po první etapě Jan Dohnal s Peugeotem 207 S2000. Za ním jesou Jarek Orsák a Roman Odložilík. Mezi dvoukolkami pak podle očekávání vede Jan Černý, který zde startuje s vozem Citröen DS3 R3T. Jen několik vteřin za ním je Václav Dunovský s Ignisem S1600.


Pořadí

Posádka
vůz
Celkový čas Ztráta navedoucího
    1.   Pech Václav / Uhel Petr
  Mitsubishi Lancer Evo IX R4 
30:44,8  ---
    2.   Kresta Roman / Gross Petr
  Škoda Fabia S2000 
  +14,6  
    3.   Dohnal Jan / Viktora S.
  Peugeot 207 S2000 
  +41,9
    4.   Orsák Jaroslav / Vajík Karel
  Mitsubishi Lancer Evo IX R4 
  +45,3
    5.   Odložilík R. / Tureček Martin
  Škoda Fabia S2000 
   +1:03,4
    6.   Peták Josef / Benešová Alena
  Peugeot 207 S2000 
  +1:08,3
    7.   Běhálek Daniel / Černohorský Petr
  Subaru Impreza STI 
  +1:22,2
    8.   Arazim Václav / Gál Julius
  Mitsubishi Lancer Evo IX 
  +1:55,0
    9.   Vlček Martin / Lasevič Richard
  Mitsubishi Lancer Evo IX
  +2:15,6
   10.   Černý Jan / Kohout Pavel
  Citroën DS3 R3T 
  +2:26,1
Vytisknout

Diskuze: Rally Příbram: Kresta vyhrál Příbram i titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Rallye Sanremo: Zatím suverénní Mikkelsen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud