PARTR rally Vsetín rozhodne o novém mistru

Miroslav Vebr, 12. října 2011, 23:59 Google+

Příznivci dramatických rozuzlení si mohou mnout ruce. Nový mistr pro rok 2011 Ecosun Mistrovství ČR ve sprintrally totiž vzejde až z posledního podniku letošní sezony PARTR rally Vsetín. Šanci na zisk titulu mají hned čtyři jezdci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vítězem AZ Pneu Rally Jeseníky se stal Roman Odložilík, čímž si ještě zachoval šanci v boji o titul. Po nepříjemné havárii z Barum rally se za soutěžní volant ve Šternberku vrátil Pavel Valoušek a hned z toho bylo druhé místo. Právě „Valda“ má nejlepší výchozí pozici. Otrokovický jezdec letos posbíral 114 bodů. Průběžně druhý je Jan Sýkora s Mitsubishi, který má na svém kontě o tři body méně než lídr mistrovství. Před závěrečným podnikem je na bronzovém stupínku Miroslav Jakeš rovněž s Mitsubishi se 108 body. Roman Odložilík drží průběžné čtvrté místo a na Valouška ztrácí devět bodů. Největší boj se zřejmě na Vsetínsku odehraje mezi vozy specifikace WRC: škoda vs. citroën respektive Valoušek a Odložilík. Pokud zvítězí Odložilík, stačí Valouškovi druhé místo a proud mistrovského šampaňského teče z jeho rukou. Rozhodnuto není ani v jednotlivých skupinách a třídách. Na valašských kotárech bude zkrátka o co bojovat.

Vítězové loňského ročníku

Kromě již zmíněných kandidátů na titul mistra z malého mistrovství obsahuje seznam přihlášených posádek spoustu zajímavých jmen a vozů. Například jezdců disponujících technikou specifikace WRC bude na Vsetíně sedm. Jmenovitě to budou Věroslav Cvrček jun., Igor Drotár, Silvestr Mikuláštík, Roman Odložilík, Jaromír Tomaštík, Karel Trněný a Pavel Valoušek. Druhá nejvíce sledovaná kategorie, je S2000, která bude zastoupena hned šesti vozy. Na soutěžní tratě se vrací Tomáš Kostka s Škodou Fabia S2000. Stejný typ vozu osedlá i Antonín Tlusťák. Konkurenční Peugeoty 207 S2000 budou připravené pro Grzegorze Grzyba a Lukáše Lapdavského. Na startu nebude chybět ani pravidelný účastník letošních sprintů Jaromír Tarabus s Fiatem Punto Abarth. Posledním do party pak bude Karel Macek a jeho Toyota Corolla. Premiérový start s Mini Cooper 1,6T proměnil Václav Pech v Jeseníkách v třetí místo a na Valašsku bude chtít plzeňský jezdec kvality vozu potvrdit znovu. Pozadu nezůstanou ani jezdci s různými druhy modifikací Mitsubishi Lancer: Martin Bujáček, Miroslav Jakeš, Martin Hudec, Milan Pantálek, Jaroslav Pešl, Roman Michalík, Jan Sýkora a mnozí další. Vedle Ecosun Mistrovství ČR ve sprintrally se výsledky z valašského sprintu budou započítávat i do K4 Poháru ČR v rally. Pořadatelé evidují téměř sto dvacet přihlášek.

Jedni z adeptů na titul v Ecosun MČR ve sprintrally 2011.

Trať letošního ročníku PARTR rally Vsetín tvoří tři měřené úseky. Dvě erzety se jedou třikrát, jedna dvakrát. Oproti loňskému ročníku nezůstala jediná rychlostní zkouška stejná. V časovém harmonogramu jsou rychlostní zkoušky Vesník – Růžďka, Vsetín – Malá Bystřice a Malá Bystřice – Velká Lhota. Startujeme v sobotu 22.10.2011 v 8:30 hodin a vítězná posádka by se měla objevit v cíli v 16:39 hodin.

Žádáme všechny diváky, aby dodržovali pokyny pořadatelů a nevystavovali se v nebezpečí nevhodným chováním. 

 

Vytisknout

Diskuze: PARTR rally Vsetín rozhodne o novém mistru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Pešl, Jaroslav

Pešl už slavil životní výsledek. Pak přišla studená sprcha – penalizace

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud