DUNOVSKÝ - MACHŮ: Poprvé se nám to líbilo

Zuzana Eliášová, 17. listopadu 2011, 10:59 Google+

Václav Dunovský se spolujezdcem Petrem Machů se na Rallyshow Uherský Brod ukázali v jiném světle, než jsme ze sezóny 2011 zvyklí. Jejich jména už nezdobila Suzuki Ignis S1600, ale Škodu Fabii S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dunovský, Václav

Dunovský, Václav | foto: rdpromotion

Sdílejte článek

První krůčky, první sbližování, první odvážný běh. Tak by se daly nazvat sobotní průjezdy Vaška Dunovského s Fabií. Od opatrného projíždění první rychlostkou až ke zběsilému poskakování v RZ5. Ačkoli jsou vozy S1600 a S2000 naprostými protipóly a Václav musel co nejrychleji zapomenout vše, co do teď vybudoval, hoši se s odvahou vrhli do jízdy a nakonec z toho bylo 9. místo v celkovém pořadí. „Před soutěží jsme vůbec nemysleli na výsledek... Ale asi jsme to čekali horší. Shodli jsme se s Vaškem na tom, že ostudu jsme neudělali,“ usmívá se Petr Machů.

Jako v každém závodě v rally, ani v tomto ale k ostudě daleko nebylo. V RZ5 se diváci stojící podél tratě už smiřovali s tím, že uvidí Dunovského Fabii ve stromě. „Nejen, že jsem se v množství šotoliny vůbec netrefil do stopy, ale hlavně to byla daň za nezkušenost. V ten moment jsem byl jako malý školáček. Reagoval jsem přesně tak, jak se s takovým vozem nemá. S S1600 by to možná vyšlo, možná taky ne. Každopádně děkuju někomu nahoru, že při nás stál. Od toho momentu jsem soutěž „jen“ dojel - na rovinu přiznám, že mi bylo hodně úzko,“ připomíná Václav Dunovský dramatické chvíle z RZ Rudice.

S prvním závodem s S2000 se Václav Dunovský a Petr Machů popasovali dobře a i ze samotných závodníků radost jen čiší. „Je to naprostý hukot. Je to obrovský krok z S1600. Nečekali jsme, že to bude takový rozdíl. Fabie musí mít svůj strop šíleně vysoko, proto všechny klobouky dolů před špičkou naší, IRC i SWRC. Užili jsme si každý metr jízdy i přes výlet ven a přes to, že ovládání byl tak trochu boj,“ neskrývá nadšení Dunovský a dodává: „Jsme velmi vděčni Sparrow racing teamu za příležitost řídit takový skvost. Díky všem za podporu, cenné rady a také fanouškům a těm, kteří byli při naší premiéře. Snad jsme se vám alespoň trochu líbili.“

Zuzana Eliášová RDPromotion


Vytisknout

Diskuze: DUNOVSKÝ - MACHŮ: Poprvé se nám to líbilo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

navrátil, jiří

Navrátil – Gál v sezóně 2012 s Fordem Fiesta S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud