Ve Slušovicích stříbrní

Ondřej Krajča, 14. prosince 2011, 22:19 Google+

PdTECH Mikuláš Rally Slušovice uzavřela letošní motoristickou sezónu v České republice. Po druhé se na této soutěži představil i Tomáš Blažek s Pavlou Fričovou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally mikuláš

rally mikuláš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ve Slušovicích stříbrní


Tom Blažek, jež ke konci roku startoval s Polem, si dal předčasný vánoční dárek a do soutěže odstartoval se Škodou Fabia od Speed Racing Teamu. Celá soutěž se odehrála v jediný den včetně technických přejímek a seznamovacích jízd.

Na všechny posádky čekaly čtyři rychlostní zkoušky. Dvě okruhové a dva průjezdy klasickou zkouškou. Trať byla oproti loňskému ročníku beze sněhu, avšak byla díky své uklouzanosti velmi zrádná, o čemž se přesvědčilo mnoho posádek.

Tomáš Blažek měl ve své třídě jediného soupeře a tím byl velezkušený Lumír Galia. Lumír Galia potvrdil svojí rychlost a vedl po prvních dvou testech o minutu a půl. A jaké byly první dvě rychlostní zkoušky? „Závodní sobota pro nás s Pavlou začala tréninkem rychlostních zkoušek a tou první  byl Podhoran. Měl jsem z ní veliký respekt, poněvadž ji považuji ze velmi náročnou a vyhlášenou. Nikdy jsem na ní ještě neměl možnost startovat, ale několikrát jsem na ní byl jako divák. Pamatuji si na ní i sem tam nějaký ten výlet mimo trať. Ještě před tím, než jsem jsme si jí jeli napsat, tak jsem dostal důležité informace od kamarádů, co ji znají, na co si mám dát pozor. Po napsání a projetí Podhoranu jsem byl docela překvapený její náročností a její krásou a čekal jsem, jaké to bude na ní závodit. Pak následovalo napsání Dostihovky, kde nás překvapilo spousty přihlížejících diváků už v tréninku. Jak už tady bylo napsáno, tak jediný náš soupeř ve třídě byl Lumír a dalo se očekávat, že dostaneme nařezáno, což se taky potvrdilo. Bylo jen otázkou jak moc zlé to bude :-) Jinak první rychlostní zkouškou se nám podařilo projet bez sebemenších problémů. Bylo na ní docela hodně kluzko, tak jsem si dával pozor, abych si hned na začátku neudělal zbytečnou komplikaci.  Následoval Podhoran a na něm jsem zjistil, že je to nádherná rychlostní zkouška, ale že na ní ještě nemám srdce, abych ji dokázal projet na plno.“ :-)

Pomalu začalo vykukovat sluníčko, ale trať byla i nadále zrádná. Své velké zkušenosti zúročil ve vítězství Lumír Galia. Tom Blažek, při svém prvním startu s Fabií, za ním zaostal o dvě a půl minuty. V konečném pořadí to stačilo na 32. místo celkově. „Po prvním servisu náš čekala znovu Dostihovka a následoval druhý průjezd Podhoranem. Rozdíl mezi náma a Lumírem byl už veliký a tak jsem si řekl, že v druhém průjezdu na dostihovce zkusíme pobavit divíky a i sebe. Tam, kde to jen bylo možné, tak jsem zkoušel tahat za ruční brzdu. Na poslední rychlostní zkoušce jsem se chtěl zlepšit oproti prvnímu průjezdu, kde se nám to povedlo o nějakých pět sekund. Závěrem bych chtěl poděkovat všem fanouškům za jejich velikou podporu nejen při závodě, ale i při samotném tréninku, kdy byli vidět prakticky na každém rohu. Nesmím zapomenout na své partnery Fa. EVEREL, s.r.o. – výhradní dovozce laminátových a dřevěných podlah zn. Quick-Step, Fa. ES RALLY SERVICE – náhradní díly na rally auta, Fa. Pneuservis Walter Zlín-Štípa, Fa. Kožený obchod – e-shop s koženým oblečení a také Speed Racing Teamu za umožnění startu s jejich Fabií,“ říká spokojený Tomáš Blažek.


Svoji premiéru ve Fabii si také užila spolujezdkyně Pavla Fričová. A jak si soutěž užila ona? „Soutěž jsme pojali jako zábavu a show pro diváky. Také jsme se chtěli seznámit s autem a musím poděkovat Speed racing teamu za jeho dokonalou přípravu. Fábie fungovala bez jediné chybičky a my jsme si soutěž opravdu užili. Zjistili jsme, že nám to v autě perfektně funguje a Tom si během prvních dvou rz porozuměl s Fábií. Další dva průjezdy jsme si opravdu chtěli užít a tak jsme místo jízdy 100% na čas jeli spíše pro diváky. Tímto bych chtěla poděkovat všem fanouškům za super atmosféru, protože se hned jelo jinak. A také bych chtěla poděkovat Tomášovi za super dva závody.
Díky Tome!“


Plány na sezónu 2012 už dostávají větších obrysů a dolaďují se poslední detaily. O tom jaký vůz a jaké soutěže posádka Blažek – Fričová pojede budeme informovat v následujících týdnech.

Foto: Rallyzone.cz/Tomáš Urban

Vytisknout

Diskuze: Ve Slušovicích stříbrní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loucaides, Doros - Laos, Costas

Peugeot představil modernizovanou verzi 207 S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud