Jänner-Rallye je tématem hovorů číslo 1

Tomáš Urban, 29. prosince 2011, 19:40 Google+

Mühlviertel s napětím čeká na hvězdy evropské rally scény / Zájem o začátek sezóny ve dnech 6./7. ledna 2012 je enormní / A teplé oblečení je nutností

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Ještě 8 dní zbývá do startu špičkové motoristické události v Rakousku. Jänner-Rallye 2012 ve Freistadtu již předem všechny očarovala. „Kolem Freidstadtu již není prakticky žádný volný pokoj. Kdo si ubytování rezervuje až nyní, musí téměř 40 kilometrů až do Lince“, říká organizační ředitel Jänner-Rallye Ferdinand Staber. Rallye pasy za 25 eur a balíčky VIP a mizí jako teplé housky na krámě. Statut mistrovství Evropy, který dostala rally konaná ve dnech 6. a 7. ledna ve Freistadtu,  zvyšuje očekávání fanoušků. Staber: „Všude panuje velice pozitivní nálada, každý mluví o rally, takže, jak to vypadá, můžeme počítat s masovou účastí diváků“. Aby si diváci, kterých bylo v roce 2011 125 000, přišli na své, to by mělo zajistit i senzační startovní pole. Jsou v něm čtyři mistři světa (Juho Hänninen, Stig Blomqvist, Manfred Stohl a Andreas Aigner), jeden vicemistr Evropy (Luca Betti), špičkoví čeští jezdci jako Jan Kopecký, Václav Pech nebo Pavel Valoušek a celá rakouská špička, mj. se třemi rakouskými mistry (Beppo Harrach, Raimund Baumschlager, Kris Rosenberger), takže v Mühlviertelu není třeba mít strach, že by zde chybělo napětí.

Jedinou neznámou pro Jänner-Rallye 2012 je stále ještě sníh. Mezi účastníky není nikdo, kdo by si ho nepřál, bohužel stále chybí. Staber: „Bohužel je příliš teplo. Před Vánocemi sice něco napadlo, ale to je kvůli mírným teplotám posledních dní už zase pryč.“ Minimálně s teplotami nad nulou by měl být při rally konec. Do země se blíží citelná studená fronta s teplotami až k mínus 14 stupňům. Tak by mohl rozhodující roli v boji o metry a sekundy sehrát například led.

Vytisknout

Diskuze: Jänner-Rallye je tématem hovorů číslo 1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais Team

S Otou Měřínským o Dakaru 2012 a nejen o něm…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud