Václav Pech v Rakousku startuje s vozem Mini Cooper

iAdam, 4. ledna 2012, 13:25 Google+

Už o nadcházejícím víkendu zahájí soutěžní sezónu Václav Pech, spolu se svým stálým polujezdcem Petrem Uhlem. Vyjíždí do Rakouska, kde se uskuteční známá 29. Jänner Rallye, která je letos zařazena do Mezinárodního istrovství České republiky i do Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, což slibuje nebývalou konkurenci domácích i zahraničních jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Pro Václava Pecha a EuroOil – Invelt team bude start na rakouské soutěži s centrem v příhraničním Freistadtu velmi významný, ale částečně i premiérový, jak sám jezdec říká: „Bude zde poprvné  startovat s novým vozem Mini John Cooper Works 1,6 turbo. Rakouská Jänner Rallye je velmi pěknou, ale také hodně těžkou soutěží. Rychlostní zkoušky tady mají dost technický charakter a jsou náročné na sněhu i bez něj. Zatím nevíme přesně, jaké během rally bude počasí, a tak jsme s naším „Miníkem“ připraveni na všechny varianty, které jsme si odzkoušeli při testech mezi svátky. Jsem hodně zvědavý na to, jak rychlí budeme v porovnání s klasickými vozy S2000 i z toho důvodu, že Mini ještě na sněhu nestartovalo, a tak to s ním bude nejen naše premiéra v MMČR, ale pravděpodobně i sněhová premiéra tohoto speciálu.“

Celkem osmnáct rychlostních zkoušek v okolí města Freistadt představuje náročnou a dlouhou trať o celkové délce 843 kilometrů, která se do značné míry vymyká jiným soutěžím v České republice. O náročnosti soutěže ví své i Václav Pech. „Na Jänner Rallye se nám v minulosti podařilo už třikrát zvítězit, ale máme zde i ne příliš veselé zážitky v podobě dvou kotrmelců. Je to dáno hodně zrádnou tratí, na které se často mění povrch od suchého asfaltu po vrstvu sněhu, a i když zde můžeme použít pneumatiky s hroty, není jednoduché neudělat chybu. Silnice jsou zde lemovány sněhovými bariérami a při jízdě na hranici možností stačí s nimi malý kontakt, aby se auto dostalo do nekontrolovaného smyku nebo se dokonce překulilo přes střechu , což se nám povedlo v loňském roce. Soutěž je také o dost delší než je většina rallye v České republice, a proto bude důležitou roli hrát i výdrž techniky,“ popisuje Pech.

Jänner Rallye odstartuje v pátek 6. ledna 2012 v 7:30 ráno a posádky se vydají na prvních deset rychlostních zkoušek úvodní etapy. Ve druhé etapě absolvují zbylých osm testů a do cíle ve veletržní hale ve Freistadtu přijedou v sobotu 7. ledna v 17:20. Václav Pech jun. i celý EuroOil-Invelt team zve všechny fanoušky k návštěvě této velmi atraktivní soutěže.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech v Rakousku startuje s vozem Mini Cooper

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais Team

Ve třetí etapě Aleš Loprais postupuje zase o příčku výše

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud