Peugeot Delimax Total Team před startem Jänner-Rallye

Radka Matthey, 5. ledna 2012, 13:19 Google+

Pilot Pavel Valoušek, navigátor Zdeněk Hrůza a speciál Peugeot 207 S2000 Evolution nebudou chybět na startu první soutěže českého rally šampionátu sezony 2012. Na rakouské Jänner-Rallye chce Peugeot Delimax Total Team bojovat o vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: www.rallyzone.cz | Vodsloň, Tomáš

Sdílejte článek

Počasí, počasí a zase počasí. Právě to je v souvislosti s Jänner-Rallye mezi týmy i fanoušky tím nejdiskutovanějším tématem, které dokonce daleko předčí i debaty o tom, kdo a s čím vyrazí do nové sezony. Jänner-Rallye, která se do českého rally šampionátu vrátila po čtyřech letech, je totiž díky svému lednovému termínu prakticky jedinou zimní soutěží v kalendáři. Jízda na ledě a mezi sněhovými bariérami je pro všechny zúčastněné výzvou. Sníh ale není ani letos v okolí rakouského Freistadtu samozřejmostí a čeká se, zda nenapadne třeba až v samotném průběhu soutěže. Pro Peugeot Delimax Total Team a další stáje to přesto znamená vybavit se několika sadami speciálních zimních pneumatik s  hroty, které lze v rámci českého rally šampionátu využít právě pouze na Jänneru.
 
Jänner-Rallye je díky rychlým technickým pasážím a malebné krajině rakouského venkova krásná i bez typicky zimních podmínek. Samozřejmě na sněhu bychom si ji ale užili ještě více,“ komentuje dohady o počasí Pavel Valoušek, který rakouskou soutěž řadí mezi své oblíbené a který tu společně se svým spolujezdcem Zdeňkem Hrůzou zažil jak závodění na suchu, tak i na mokru a na sněhu. Letos to zatím vypadá na „mokrou“ variantu. „Odtrénováno máme bez sněhu a ledu, pokud by ale do víkendu stačilo ještě nasněžit, bylo by to dobré. Nejhorší je varianta, kdy se trénuje na sněhu, ale samotný závod se odehrává na suchu. Jde o to, že se zrychlí tempo a posádky tomu hůře přivykají. Ale to je rally,“ doplňuje předstartovní situaci Zdeněk Hrůza. Posádka Valoušek – Hrůza počítá se všemi variantami povrchu a totéž platí i pro techniky stáje Kronos, která pro speciál Peugeot 207 S2000 připravila několik možností nastavení. V porovnání se sezonou 2011 tým Peugeot Delimax Total nasadí v Rakousku mírně modifikovanou verzi dvěstěsedmičky. Ještě v průběhu letošní sezony by se ale měl na českých a vybraných zahraničních tratích představit s nejnovější generací speciálu 207 S2000.
 
Celkem osmnáct rychlostních zkoušek v okolí města Freistadt představuje náročnou a dlouhou trať o celkové délce 843 kilometrů. Jänner-Rallye, která má své centrum kousek od českých hranic v Dolním Dvořišti, odstartuje v pátek 6. ledna 2012 v 7:30 ráno a posádky se vydají na prvních deset rychlostních zkoušek úvodní etapy. Ve druhé etapě absolvují zbylých osm testů a do cíle ve veletržní hale ve Freistadtu přijedou v sobotu 7. ledna v 17:20. Soutěž je zařazena do Mezinárodního Mistrovství České republiky, do rakouského rally šampionátu i do Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team před startem Jänner-Rallye

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loprais Team

Těsná bitva o vteřiny pokračuje a Aleš Loprais postupuje opět o příčku výše

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud