Zdeněk Zdráhala zbrojí na Valašskou rally

Miroslav Vebr, 13. března 2012, 23:11 Google+

Domácí Bonver Valašská rally bude vstupenkou do letošního seriálu automobilových soutěží také pro Zdeňka Zdráhalu. Krátce před samotnou soutěží jsme za valašským jezdcem zašli a probrali jak loňskou sezonu, tak i plány pro tento rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zdrahala, Zdeněk

Zdrahala, Zdeněk | foto: Toman, Tomáš

Sdílejte článek

Šestatřicetiletý Zdeněk Zdráhala se aktivně věnuje automobilovým soutěžím od roku 2010. V této sezoně startoval střídavě se Škodou Fabia a Renaultem Clio Sport. Na konci premiérového roku v rally obsadil 5. místo ve třídě A7 v rámci rallysprintového mistrovství. „V naší první sezoně jsme se hlavně učili, jak to vlastně v rally chodí. Sbírali jsme zkušenosti a každé projetí cílovou rampou bylo pro nás úspěchem. Ale co nejvíce, tak jsme se těšili na další sezonu, kdy jsme mohli usednout do naší čtyřkolky, kterou jsme měli doma v garáži,“ vzpomíná na učednická léta Zdeněk Zdráhala.

Absolvovat starty s dvoukolkou bylo totiž dle platných předpisů pro jezdce povinností před přestupem do vozů s poháněnými všemi koly. Sezonu 2011 již tedy viděl Zdráhala zpoza volantu Subaru Imprezy spadající do třídy N3. Nejprve se Zdeněk společně se spolujezdkyní Markétou Rýdlovou vloni postavil na start AZ Pneu Rally Jeseníky. Při prvním startu mezi „velkými kluky“ obsadil Zdráhala v nejsilnější třídě startovního pole 14. místo ve třídě 3. Následoval domácí PARTR Rally Vsetín, na který valašský jezdec nevzpomíná nejraději. „V okolí Vsetína jsme se chtěli před domácími příznivci vytáhnout. Loňský sprint byl velice krásný a pro dokonalost vyšlo i počasí. My jsme s Markétou dali do soutěže maximální úsilí, ale technická závada nás donutila předčasně soutěž opustit. Na vině totiž byla nefunkční převodovka,“ objasnil zklamání z závěrečného sprintu sezony Zdeněk Zdráhala.

Posádka Zdráhala – Rýdlová si v samotném sprintu nevedla nijak špatně. Po první rundě erzet byli Zdeněk s Markétou těsně za první desítkou více jak dvacetičlenného startovního pole ve třídě 3. Že je Zdeněk Zdráhala správný hecíř se mohli diváci rally přesvědčit při Rallyshow v Uherském Brodě. Tady valašský jezdec zavzpomínal na staré časy, kdy jezdil s dvoukolkou a usedl do Hondy Civic VTI. Výsledkem v cíli bylo 28. místo absolutně a bramborová příčka ve třídě 9 s minimálním odstupem od „bedny“. „Start s hondou byl pro nás jeden velký hec. Svezení to nebylo špatné, ale jak si člověk jednou přičuchne k lepšímu, těžko se vyrovnává se slabším. Ono porovnat subaru a hondu ani pořádně nejde. Nejen pro pamětníky bych to přirovnal, asi jako když sesednete z Jawy 350 na Pionýra. Přesto jsem byl u hondy mile překvapený výborným podvozkem,“ uvedl Zdeněk Zdráhala.  

Nyní se ovšem posádka Zdráhala – Rýdlová pilně připravuje na vstup do letošní sezony. Prvním startem bude Bonver Valašská rally. Subaru prošlo během zimné pauzy důkladnou kontrolou a různými repasemi. Samotný jezdec má za sebou také předsezónní testy za volantem. „Využili jsme příležitosti a společně s Martinem Hudcem jsme naše subaru ostřeji otestovali na uzavřené komunikaci. Odhalili jsme tady ještě pár nedostatků, které musíme do Valašky odstranit. V jedné chvíli se nám podařilo subaru dokonce postavit na dvě kola a chvíli si prohlížet svět hodně zešikma. Naštěstí se nám ani autu nic vážného nestalo. Věřím, že veškerou smůlu jsme si vybrali při testech a Valašskou rally si společně s Markétou pořádně užijeme,“ prozradil horké chvilky z testů Zdráhala. Posádka Zdeněk Zdráhala – Markéta Rýdlová otevře letošní sezonu při Valašské rally a v kalendáři mají zatržené další soutěže v rámci rallysprintového mistrovství.

Vytisknout

Diskuze: Zdeněk Zdráhala zbrojí na Valašskou rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Starý, Petr

Škoda chce bodovat i na „Kanárech“

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud