Automobilka Lotus vstupuje na českou a slovenskou rally scénu

Petr Hlawiczka / BPA, 23. března 2012, 14:08 Google+

Automobilka Lotus vstupuje prostřednictvím týmu Charouz Racing System na českou a slovenskou rally scénu. Vozy Lotus Exige R-GT, které budou na českých a slovenských tratích horkou novinku, budou pilotovat Martin Semerád a Igor Drotár.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lotus

Lotus | foto: bpa.cz

Sdílejte článek

Po vstupu automobilky Lotus do Světové série Renault s týmem Gravity-Charouz Racing rozšiřuje britský výrobce vozů spolupráci s týmem Charouz Racing System v rallysportu. V letošní sezóně bude český tým nasazovat vozy Lotus Exige R-GT v českém mistrovství ve sprintrally a slovenském mistrovství v rally.

Charouz Racing System působí v motoristickém sportu více jak dvacet let a za tuto dobu si získal pověst profesionálního a úspěšného týmu v mnoha závodních sériích. Charouz Racing System ovládl v roce 2009 Le Mans Series a v závodě 24h Le Mans byl suverénně nejrychlejším týmem s benzínovým prototypem kategorie LMP1. Vavříny česká stáj sbírá také ve Světové sérii Renault, FIA GT3 Championship, Lamborghini Super Trofeo, českém okruhovém mistrovství a v neposlední řadě také v rally.

Na českých tratích se s vozem Lotus Exige R-GT bude prohánět talentovaný Martin Semerád, který má i přes svůj mladý věk dostatek zkušeností z Mistrovství světa v rally, kde v roce 2009 startoval v programu Pirelli Star Driver. V roce 2010 a 2011 pokračoval v Mistrovství světa v rally v produkčních vozech.


                    S tímto Lotusem Exige R-GT letos uvidíme Martina Semeráda a Igora Drotára
                                                               (foto: bpa.cz)



Martin Semerád: „Pro mě to bude velká výzva, protože s takovýmto vozem jsem nikdy nejel. V tuto chvíli jsou auta s pohonem zadní nápravy v rallysportu raritou, a tak to bude i z diváckého hlediska myslím velmi zajímavá podívaná. Nevíme co nás čeká, ale určitě chceme atakovat první desítku v celkovém pořadí. Zpočátku to asi nebude jednoduché, protože se budeme s autem učit a stále bude probíhat vývoj na voze, ale doufám, že na konci sezóny budeme hodně vysoko.“

Slovenské mistrovství v rally bude v režii zkušeného jezdce Igora Drotára, který svým dravým stylem jistě potěší nejednoho fanouška. Drotár v posledních sezónách startoval převážně s vozy kategorie WRC a to jak na Slovensku, tak v České republice.

Igor Drotár: „Na návrat k zadnímu pohonu se velice těším. Na začátku mé kariéry se jezdilo převážně s vozy se zadním pohonem. Dnes tento pohon ale vidíme výjimečně. Našim cílem je určitě vítězit mezi vozy s poháněnou jednou nápravou. Auto vyvíjí renomovaná značka, a tak se není čeho obávat. Na první svezení se už velice těším.“

Claudio Berro, ředitel Lotus Racing: „Tým Charouz Racing System je pro nás vynikajícím partnerem. S českým týmem spolupracujeme již ve Světové sérii Renault a navíc má tato firma dlouholeté zkušenosti s rallyovými speciály. V českém sprintrallyovém mistrovství a slovenském šampionátu v rally je velmi vysoká konkurence, bude vzrušující sledovat jak si na zdejších rychlostních zkouškách povedou vozy Exige R-GT.“

Zbrusu nové vozy Lotus Exige R-GT dorazí do dílen týmu Charouz Racing System na počátku června. Poté bude následovat seznámení s vozem nejen jezdci, ale také mechaniky. V co možná nejkratším termínu si pak britské speciály odbudou premiéru na českých a slovenských tratích.

Vytisknout

Diskuze: Automobilka Lotus vstupuje na českou a slovenskou rally scénu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg doufá v další zlepšení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud