Valoušek s Kostkou mají za sebou první společnou soutěž

Tomáš Urban, 26. března 2012, 22:32 Google+

Cílem účasti na Valašské rally, která v původním programu nebyla plánovaná, bylo prověření souhry nově vytvořené dvojice Pavel Valoušek – Lukáš Kostka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Cíl byl splněn, přesto je celkové umístění pro tým trochu zklamáním. Při svém premiérovém startu v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky 2012 získala nová posádka s vozem Peugeot 207 S2000 páté místo. Dvojice reprezentující Peugeot Delimax Total Team našla optimální rytmus až na konci závodu. Na další společné soutěže tým volí strategii intenzivnějšího testovacího programu se speciálem Peugeot 207 S2000 .
 
Z Peugeot Delimax Total Teamu letí jasná zpráva – v osobě Lukáše Kostky se podařilo nalézt ideálního spolujezdce, se kterým se Pavel Valoušek i zbytek týmu vzájemně rychle sžívá a už se všichni těší na další společný program v sezoně 2012. Dobrou zprávou také je, že Valoušek s Kostkou dokázali na Valašce, druhé soutěži letošního osmidílného seriálu MMČR v automobilových soutěžích, vyhrát shakedown a všem soupeřům ukázali svůj budoucí potenciál. Samotná soutěž už ale tak dobře neprobíhala, protože Pavel s Lukášem nedokázali zachytit tempo trojice Kopecký – Kresta a Pech a na většině testů je porážel i Jaromír Tarabus. Nejlepším výsledkem tak byl druhý čas v RZ 12 (poslední RZ), na všech ostatních testech „Valda“ zajížděl čtvrté a páté časy.

Pavel Valoušek: „Auto fungovalo, pneumatiky fungovaly, Lukáš jako spolujezdec fungoval…, ale já jsem přesto nejel tak, jak bych si představoval. Bez vytáček přiznávám, že se svým výkonem nejsem spokojený. Nedařilo se mi trefovat brzdné body. V závěru už byl můj výkon malinko lepší, takže nepodléhám úplné skepsi. Nebyl jsem spokojený, ale jsem rád, že se to nakonec trošku uklidnilo. I já jsem se zklidnil a jízda začala mít parametry, jaké bych chtěl. Musím na sobě zapracovat. Samozřejmě bych chtěl poděkovat Lukášovi za jeho bezchybně provedenou premiéru a týmu a partnerům za špičkové zázemí. Udělám všechno proto, abychom na dalších soutěžích opět bojovali s českou špičkou.“

Posádku Peugeot Delimax Total Teamu v následujících dnech čeká především testovací program. Rally Šumava 2012 na základě letošního omezeného programu vynechává a českým fanouškům se tak předvede až na 40. Rally Český Krumlov (25. 5. – 26. 5. 2012). Novinky z týmu může veřejnost sledovat na FB profilu facebook.com/PEUGEOT DELIMAX TOTAL TEAM a na stránce www.pavel-valousek.com

Vytisknout

Diskuze: Valoušek s Kostkou mají za sebou první společnou soutěž

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg slaví neuvěřitelně těsné vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud