Peugeot Delimax Total Team je před Barum Rally ve vrcholné formě

Radka Matthey, 28. srpna 2012, 22:01 Google+

Barum Czech Rally Zlín je považována za vrchol české i evropské rallyové sezóny a i proto Peugeot Delimax Total Team neponechal nic náhodě a přípravě na tento závod věnoval maximální úsilí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zlínsko je navíc rodištěm obou členů posádky – pilota Pavla Valouška i spolujezdce Lukáše Kostky, kteří zde mají početnou základnu příznivců a tudíž o to větší motivaci předvést svoje jezdecké umění.

Posádku Pavel Valoušek - Lukáš Kostka čeká letos na legendární Barum Rally náročný úkol: prosadit se v nesmírně silné konkurenci z 23 zemí a zajistit pro Peugeot Delimax Total Team tolik očekávané vavříny. Příprava vozu Peugeot 207 S2000 na závod byla tedy tentokrát mimořádně důkladná.



„S testováním, nastavováním a ověřováním vozu jsme začali už zhruba před měsícem na rallysprintu v Kostelci nad Orlicí. Tam jsme odvedli všichni a zejména Pavel velký kus práce. Tento týden nás tak čeká už jen optimalizační test spojený s nastavením motoru. Na Barumce pojedeme s novým motorem, který byl namapován na specifické podmínky této rallye. Myslím, že teď jsme nastavení dotáhli k dokonalosti. Jsme v nejlepší kondici a před Barum Rally máme určitě důvod k optimismu“, komentuje přípravu technický inženýr týmu Jaromír Švec.



Optimismem hýří i pilot Pavel Valoušek: „Testy v Kostelci nám hodně pomohly. Ověřili jsme si spoustu věcí. Na závod na domácí půdě se hrozně těším. Doufáme, že naši „Valda Fans“ nás opět podpoří. Barumka je těžký závod, tratě jsou dlouhé a zrádné, ale my si přesto dost věříme. Uděláme vše pro to, abychom podali takové výkony, kterými náš tým a naše partnery nezklameme.“

I spolujezdec Lukáš Kostka se na zlínskou rallye těší: „Máme hodně natestováno. Konkurence bude sice obrovská, ale já věřím tomu, že tentokrát nám to vyjde.“

Dvaačtyřicátá Barum Czech Rally Zlín odstartuje v pátek 31. srpna 2012 v 17:00 h na zlínském náměstí Míru. Následovat bude tradiční a divácky mimořádně atraktivní večerní Super RZ ulicemi východomoravské metropole.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team je před Barum Rally ve vrcholné formě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Václav Pech na Barum Rallye s vylepšeným MINI

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud